Er waren in Italië de puike vrije trap van Sergej Milinkovic-Savic en de slalom-0-4 van Alexis Saelemaekers op bezoek bij bijna-kampioen Napoli, maar toch zoeken we het voor deze rubriek opnieuw in Frankrijk, opnieuw bij Lille OSC.

Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Lille, dat in de thuiswedstrijd tegen FC Lorient na 13 minuten op voorsprong was gekomen en nadien lange tijd domineerde. Maar voetbal zou voetbal niet zijn als er uiteindelijk geen rollercoaster van emoties meer passeerde … In minuut 77 hingen de bezoekers de bordjes weer in evenwicht, om enkele seconden later een rode kaart te slikken en zo af te stevenen op een pittig slot. Een slot waarin Edon Zhegrova Timothy Weah kwam vervangen.

Luttele minuten na zijn invalbeurt was het raak: 2-1. Edon Zhegrova met een subtiele plaatsbal uit een behoorlijke scherpe hoek. Nog eens twee minuten later legde de winger de wedstrijd helemaal in een beslissende plooi na een solo (en met een vleugje meeval). LOSC springt zo over Rennes naar de 5e plaats.

KRC Genk

Edon Zhegrova, die dit seizoen een behoorlijk bilan van 17 wedstrijden, 3 goals en 5 assists kan voorleggen, werd ooit door Standard naar België gehaald. De in Duitsland geboren maar in Kosovo opgegroeide Zhegrova kwam via de jeugd van STVV uiteindelijk bij KRC Genk terecht, waar hij in 2017 zijn debuut maakte in het profvoetbal. Hij zou uiteindelijk 27 keer aan de bak komen voor de Limburgers, maar een onbetwiste basisplaats zat er nooit echt in.


Edon Zhegrova

2017-2019: KRC Genk
2019-2020: FC Basel (huur)
2020: KRC Genk
2020-2022: FC Basel
2022-2023: Lille OSC


In de winter van 2019 bood FC Basel Zhegrova een ietwat verrassende uitweg. De Zwitsers huurden hem voor anderhalf seizoen, met een aankoopoptie. Een optie die eind juni 2020 toch te hoog werd ingeschat, waarna de international van Kosovo moest terugkeren naar Genk. Eind september kwam Basel alsnog met geld over de brug en was de definitieve overgang een feit. De transferprijs bedroeg zo’n 3 miljoen euro, een som die Lille OSC twee jaar later ruim zou verdubbelen.

En zo is Edon Zhegrova aan zijn tweede seizoen bezig bij de Noord-Franse club. Dat hij deze jaargang al vaker aan de bak kwam dan in zijn debuutseizoen en ook aan zijn statistieken begint te werken, lijkt alvast een positief teken. Net als zijn optreden in deze rubriek, uiteraard.

Advertentie