William Vainqueur heeft een nieuwe club gevonden. De ex-speler van Standard was aan het verkommeren op de bank bij AS Roma en stuurde zelf aan op een transfer. Olympique Marseille bood hem een uitweg. De ex-club van Michy Batshuayi kende een gemiste start in de competitie en was de laatste dagen erg actief op de transfermarkt. 

Vainqueur komt dus niet terug naar de Belgische competitie. Zijn naam werd in één adem genoemd met AA Gent, dat na het vertrek van Kums interesse toonde in de centrale middenvelder. De speler bleek uiteindelijke financieel niet haalbaar voor de club en de spelers gaf zelf aan hoger te mikken dan een ploeg uit onze competitie. 

De 26-jarige Vainqueur speelde drie seizoen voor Standard en trok in 2014 naar Dinamo Moskou, waar hij na slechts één seizoen zijn droomtransfer realiseerde naar AS Roma. Hij tekende daar een contract tot 2018. Hij kwam maar weinig aan de bak bij de Italiaans topclub, waardoor hij nu kiest voor een nieuw avontuur bij de Zuid-Franse traditieclub Olympique Marseille.

Pieterjan Van Ooteghem 

Advertentie