De Nederlandse Canadees Jonathan De Guzman heeft dit seizoen geen toekomst bij zijn werkgever Napoli. Om meer speelminuten te kunnen verzamelen, werd hij uitgeleend aan Chievo Verona.

Tijdens zijn voorstelling werd zijn rugnummer bekendgemaakt, en dat is erg verrassend. De Guzman zal namelijk met het nummer 1 aantreden. Bij zowat alle clubs ter wereld is dit het nummer van één van de doelmannen.

Een niet-keeper met het rugnummer 1 is zeer uitzonderlijk. Toch gebeurde het wel al af en toe in de geschiedenis van het voetbal. Zo had de Argentijnse veldspeler Ossie Ardiles het nummer 1 op zijn shirt, tijdens het WK van 1982. Het systeem was erg simpel: de spelers werden alfabetisch gerangschikt. Ardiles kwam als eerste en kreeg het nummer 1. De Argentijnen maakten toen wel één uitzondering. Maradona kreeg hoe dan ook het nummer 10!

Wout Ectors

Advertentie