Op de 4de speeldag van de Proximus League keken Lommel en Cercle elkaar in de ogen, de match eindigde op een 1-1 gelijkspel. Een match die zoveel verschillende uitslagen kon hebben.

Het was een aangename zaterdagavond in Lommel, met een zwoel briesje en een lekker potje voetbal op de aloude zaterdagavond! Het Soevereinstadion zat matig gevuld en ook een tamelijk grote delegatie Cercle-fans was aanwezig in Lommel, desondanks de verre verplaatsing vanuit Brugge! 

De match kwam traag op gang, maar toch was het Lommel dat het initiatief nam. Tegen de gang van het spel in kwam Cercle op een 0-1 voorsprong via Kis. 

Amper 7 minuten later, in de 17de minuut, kwam Lommel op gelijke hoogte na geknoei in de Cercledefensie. Doelman Lentz kwam niet goed uit, hij beslistte zich in zijn doel te gaan nestelen. Dat was de foute beslissing. Lommel legde de bal simpel in de linkerhoek. Verder bleef de eerste helft in handen van Lommel, het doelkader en de keeper van Cercle Brugge weerhielden Lommel van een voorsprong. 

De tweede helft begon dan beter voor “de vereniging”, Lommel was het even kwijt en Cercle controleerde het spel. Een paar kansen volgden, maar die leverden niks op. Rond de 80e minuut begon Lommel sterk te dreigen, met enkele gevaarlijke corners als gevolg. Het werd een ware thriller voor de fans van Cercle en Lommel. Maar helaas voor beide ploegen scoorden beiden niet meer en eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel. 

Lommel blijft zo leider in de Proximus League en Cercle behoudt de 4de plaats.

Morgen bekampen Union – Antwerp en Tubize – Roeselare elkaar.

Volgende week staat Lommel – Roeselare en Cercle – Union gepland!

L. De Coster vanuit Lommel

Advertentie