We weten het allemaal, Raheem Sterling kan heel goed voetballen. Sterling was 17 jaar en 107 dagen oud toen hij debuteerde in de Premier League bij Liverpool. Brendan Rodgers (die nu manager is bij Celtic FC) werkte drie jaar met hem samen.

image

De komst van Guardiola was voor sommige spelers van Manchester City slecht nieuws: Joe Hart verzamelt momenteel minuten bij Torino, Yaya Touré vinden we niet meer terug in de selectie van de Champions League en Mangala is momenteel aan de slag bij Valencia. Zij behoren tot de spelers met wie Pep Guardiola momenteel niet wil samenwerken.

De Spaanse grootmeester haalde wel opmerkelijke versterkingen binnen zoals Nolito, Sané, Stones, Gündoğan en Bravo.

Sterling geniet voorlopig wel nog de voorkeur op spelers zoals Navas en Iheanacho. Hij verzilverde zijn goede vorm onlangs met twee doelpunten tegen West Ham United. De goals van Sterling hadden een groot aandeel in de 3-1 overwinning van ‘de Citizens’. Zij staan momenteel aan de leiding in de Premier League met 9 op 9, samen met Chelsea en Manchester United.

Dit seizoen gaat het dus goed voor de jonge flankaanvaller, in tegenstelling tot vorig seizoen onder Manuel Pellegrini.

Florian Micholt

Advertenties