Zoals jullie wel weten degradeerde Aston Villa vorig seizoen naar de Championship. De Engelse tweedeklasser staat momenteel maar op een negentiende plaats en verbrak daarom vorige week maandag de samenwerking met Roberto Di Matteo, na amper vier maanden. Zijn opvolger is Steve Bruce.

Steve Bruce moet voor de ommekeer zorgen bij de Engelse traditieclub.
“Het is een geweldige mogelijkheid”, laat hij optekenen op de website van Aston Villa. “Deze club is één van de grootste van het land. Ik ga de uitdaging aan om de club opnieuw naar het hoogste niveau te brengen. Ik hoop dat ik zal slagen in mijn missie.” De 55-jarige Bruce zat zonder club sinds zijn vertrek bij Hull City op het einde van vorig seizoen. Bruce wist Hull City via de play-offs naar de Premier League te leiden, maar besliste toch te vertrekken door het uitblijven van de gewenste versterkingen.

Hij heeft met Ritchie de Laet 1 Belg in de kern, maar die moet hij nog een paar maanden missen door een blessure die hij opliep in september.

Jorunn Vannoorden