De komende drie weken zal Edgar Davids bij Telstar te vinden zijn. Davids loopt daar stage, want hij is bezig met het halen van zijn opleiding TC1. Zijn stage begint aanstaande woensdag bij de club uit de Jupiler League.

Het wordt voor Davids niet de eerste klus als (hoofd)trainer van een voetbalclub. In oktober 2012 nam hij al de touwtjes in handen bij het kleine Barnet uit Engeland. Daar kreeg hij een functie van speler/trainer. Na bijna anderhalf jaar was de koek op en besloot Davids te stoppen.

De oud-middenvelder zal bij Telstar meelopen met hoofdtrainer Michel Vonk en assistent-trainer Dennis de Nooijer.

Davids is ondertussen al ruim een jaar bezig aan de trainersopleiding. Nadat de oud-international in 2014 toch niet aan de trainersopleiding besloot te beginnen, vanwege het feit dat de KNVB volgens Davids haar regels te vaak veranderde, bood de KNVB hem in mei 2015 een aangepast programma. Dat accepteerde Davids en begon alsnog aan zijn opleiding.

De oud-speler van onder andere Ajax, Barcelona en Juventus liep eerder al stage bij FC Twente. Nu gaat hij het dus proberen bij het kleinere Telstar uit Velsen. Telstar staat op dit moment op de 15e plaats in de Jupiler League.

Advertentie