Ethan Horvath (21) wordt beschouwd als een van Amerika’s grootste talenten van het moment. In 2016 is hij international geworden en hij heeft zijn debuut gemaakt tegen Cuba, waar hij ook de nul wist te houden (2-0). Hij komt over van het Noorse Molde FK. De transfer werd bevestigd door Club.

Horvath is door voormalig bondscoach Jürgen Klinsmann benoemd als ”the future of American goalkeeping”. Hij staat vooraan in de rij als Howard en Guzan besluiten ermee te stoppen. Hij is dus niet de eerste de beste keeper.

Alhoewel hij van Molde FK afkomt, is hij ook bij grote clubs langsgeweest. Zo liep hij op zijn zestiende stage bij Manchester City en een jaar later bij Stoke City. Beide besloten de keeper toch geen contract te geven.

Bij Molde heeft hij in drie jaar 39 wedstrijden gespeeld, waarvan 22 vorig seizoen.

Horvath is, in tegenstelling tot andere talenten uit Amerika, al klaar voor de top. Door op jonge leeftijd al veel speelminuten te hebben gemaakt, is hij met 21 jaar al behoorlijk ervaren.

Bruce Arena, de huidige bondscoach, heeft al gemeld dat als Horvath zich kan opwerken tot basiskeeper, hij ook snel de eerste keus word onder de lat bij het nationale team.

Brugge kan zich op gaan maken voor een golden boy.