De stroom van Europese topspelers richting het verre oosten houdt maar niet op. Wesley Sneijder is de volgende speler die binnen afzienbare tijd een lucratief contract voorgeschoteld krijgt. Het gaat om Beijing Guoan, de nummer vijf van afgelopen seizoen.

Eerder wist Beijing Guoan Burak Yilmaz al bij Galatasaray weg te plukken en nu zou Sneijder de volgende speler moeten zijn die Turkije verlaat voor China. De kans lijkt echter klein dat Sneijder verkast naar de Chinese hoofdstad. Hij heeft het namelijk uitstekend naar zijn zin in Istanbul en met een klein kind lijkt China niet zijn voorkeur te krijgen. Het contract van Sneijder loopt door tot de zomer van 2018 en bevat een afkoopsom van om en nabij de 7,5 miljoen euro.

Eerder al waren verschillende clubs uit de MLS geïnteresseerd in de diensten van de kleine Nederlander. Hij wil op het hoogste niveau actief blijven en zal daarom voor een langer verblijf in Europa kiezen. Wesley Sneijder is hard op weg om recordinternational van Oranje te worden.

Advertentie