Vanavond wordt de eerste kwartfinale van de KNVB beker verrassend genoeg gespeeld tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam. De eerstedivisionist neemt het thuis op tegen de huidige nummer 13 in de Eredivisie.

FC Volendam

De tocht van FC Volendam naar deze kwartfinale begon tegen MVV. Deze wedstrijd werd na penalty’s beslist in het voordeel van FC Volendam. In de tweede ronde namen zij het op tegen Almere City FC, deze wedstrijd eindigde in 2-1. In de achtste finale kreeg FC Volendam de makkelijkste tegenstander. VVSB werd met 4-1 afgestreept. Sparta lijkt een tegenstander die erg lastig gaat worden, maar in de KNVB Beker gebeuren vaker gekke dingen.

Sparta Rotterdam

De ploeg van Alex Pastoor promoveerde vanuit de play-offs naar de Eredivisie. Inmiddels bekleden zij een prima 13e plaats. Sparta wist de vorige twee wedstrijden in de KNVB Beker te winnen met 3-1. Eerst werd FC Dordrecht verslagen en later wisten de Spangenaren te verrassen tegen landskampioen PSV.

Geschiedenis

In het jaar 1958 speelden beide ploegen tegen elkaar in de finale van de KNVB Beker. Het Olympisch Stadion was het toneel voor de 3-4 overwinning van Sparta. Sparta lijkt zich in de jaren te hebben ontwikkeld tot een ware Cupfighter. FC Volendam moet het vooral hebben van scorende spitsen en geluk bij de lotingen.

Kaartjes

Supporters van FC Volendam lijken nog niet echt in de bekerstemming te zijn. Er zijn reeds ongeveer 2000 thuiskaarten verkocht en er zijn 800 kaarten beschikbaar voor Sparta. Het stadion heeft een capaciteit voor bijna 7.000 toeschouwers.

De aftrap van de wedstrijd is om 20:45 uur.

Advertentie