Saúl Ñíguez werd geboren in de gemeente Elche in Spanje. Het is dan ook niet zo gek dat hij bij de grootste voetbalclub uit die enorm groeiende gemeente, Elche CF, zijn carrière begon. Al op jonge leeftijd viel hij op bij de grote Spaanse clubs. Real Madrid en Atlético Madrid vochten samen voor de jonge speler, die zelf uiteindelijk op 11-jarige leeftijd koos voor een overstap naar Real Madrid.Huidige elftal: Atlético Madrid

Positie(s): Centrale middenvelder, (Rechter middenvelder)
Nationaliteit: Spaans
Geboortedatum: 21-11-1994
Lengte: 1.84 m
Sterkste punten: Veelzijdigheid, dribbel, passing
Clubhistorie: Elche, Real Madrid, Atlético Madrid, Rayo Vallecano

In zijn tijd bij Real Madrid werd Saúl erg gepest. “Buiten het veld gebeurde er dingen die een 11-jarige niet zou moet overkomen”, zo zei hij zelf. Zijn medespelers verstopten zijn schoenen, aten zijn voedsel op en schreven slechte brieven uit zijn naam. De leiding bij Real Madrid besloot Saúl 2 weken te schorsen van het trainingsveld als straf voor de brieven, die hij dus zelf helemaal niet geschreven had.

Doordat hij zich bij Real Madrid niet op zijn gemak voelde besloot hij na een jaar toch maar eens navraag te doen bij Atletico Madrid. Daar begrepen ze zijn situatie en wilden ze hem graag bij de club hebben. Op 1 juli 2008 werd hij door Atlético overgenomen van Real. In het seizoen van 2013/2014 werd Saúl verhuurd aan stadsgenoot Rayo Vallecano. Op een handjevol wedstrijden na speelde hij elke wedstrijd mee. De club eindigde dat seizoen, onder andere dankzij Saúl, op de 12de plaats.

Tegenwoordig speelt Saúl het liefst centraal op het middenveld. Doordat hij met zijn linkervoet goed op het doel kan schieten of diepe passes kan geven, speelt hij ook regelmatig als rechter middenvelder in het 4-4-2-systeem van trainer Diego Simeone. Daarnaast heeft hij bij Atlético ook een enkele keer centraal achterin gespeeld, maar dit zag hij toch niet zo zitten. Hij wist die wedstrijd tegen Eibar echter wel te scoren. Hoewel Saúl dit seizoen in 34 wedstrijden slechts 4 keer scoorde en 2 assists gaf, is hij vooral een erg consistente speler. Hij krijgt eigenlijk elke wedstrijd wel een voldoende, zelfs als Atlético dik verliest.

Vooral FC Barcelona, Arsenal en Manchester United zouden nu veel interesse hebben in Sául. Arsenal zou vorig seizoen een bedrag van 26 miljoen euro geboden hebben, dat vervolgens snel afgewezen werd. Ze lijken hier goed aan gedaan te hebben, aangezien de marktwaarde van Sául afgelopen jaar van 15 miljoen naar 35 miljoen euro is gestegen. In het contract dat hij aan het begin van dit seizoen tekende staat een ontsnappingsclausule van 80 miljoen euro. Zelf zei hij echter ooit dat hij het liefst een levenslang contract bij Atlético zou willen tekenen, zo erg houdt hij van de club.

Advertentie