Gisteren werden de laatste wedstrijden van de 1/16ste finales van de Europa League afgewerkt. Eén Nederlandse en drie Belgische ploegen wisten zich de plaatsen voor de volgende ronde. Vandaag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de wedstrijden van de 1/8ste finales, met een aantal opmerkelijke affiches als resultaat.

Zo zal er een Belgisch duel plaatsvinden tussen AA Gent en KRC Genk, een Duits duel tussen Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach, de topper tussen Lyon en AS Roma en de haalbare kaarten voor Anderlecht tegen het Cypriotische APOEL Nicosia en Ajax tegen FC Kopenhagen. Het volledige speelschema:

Celta de Vigo (SPA) – Krasnodar (RUS)

APOEL Nicosia (CYP) – Anderlecht (BEL)

Schalke 04 (DUI) – Borussia Mönchengladbach (DUI)

Olympique Lyon (FRA) – AS Roma (ITA)

Rostov (RUS) – Manchester United (ENG)

Olympiakos (GRI) – Besiktas (TUR)

AA Gent (BEL) – RC Genk (BEL)

Kopenhagen (DEN) – Ajax (NED)

Advertentie