Bij Ajax begon Joël Veltman weer in de basis in plaats van Kenny Tete. Jaïro Riedewald kreeg opnieuw de kans om zich weer eens te laten zien in het centrum van de defensie. Nieuwkomer David Neres begon op de bank. Bij Legia stond Valeri Qazaishvili, die gehuurd is van Vitesse, weer in de basis. Tomas Necid, voormalig speler van PEC Zwolle, mocht op de bank plaatsnemen. Legia verloor afgelopen zondag thuis met 1-3 van hekkensluiter Ruch Chorzow. Ajax won in een lastig uitduel tegen Vitesse met 0-1.

Ajax leek het initiatief te gaan nemen deze wedstrijd. Legia begon de wedstrijd met 11 man op de eigen helft en Ajax begon met leuk combinatiespel op de helft van de tegenstander. Ook Legia kwam een aantal keer in de omschakeling in de buurt van het doel van Ajax, maar het werd niet echt gevaarlijk. De meeste dreiging kwam van Vitesse-huurling Qazaishvili.

In de 20ste minuut was ee dan de eerste grote kans. Ziyech schoot de bal hard over de grond richting het doel, maar vol op de paal. Dolberg kreeg ook de rebound er niet in, doordat de bal nog op tijd weggewerkt werd door verdediger Pazdan. Schöne gaf in de 31ste minuut een goed passje op Klaassen. Hij schoot vervolgens snel uit de lucht, maar de bal ging net naast. In de 33ste minuut onderschepte Viergever de bal goed en gaf hem snel af aan Ziyech. Het leek een erg grote kans te worden met een aantal Ajaxspelers voor het doel. Ziyech besloot echter voor zichzelf te gaan, het duurde te lang en hij raakte de bal kwijt.

Younes legde de bal vervolgens in de 36ste minuut met rechts mooi op het hoofd van Klaassen, die redelijk vrij stond. Vanaf ongeveer de penaltystip kopte hij echter ver naast. In de 41ste minuut was er een grote kans voor Legia. Kucharczyk gaf de bal strak voor, maar Odjidja-Ofoe kon er net niet bij, doordat Riedewald de bal nog nét aantikte. Ajax ging de rust in met 73% balbezit, het stond echter nog 0-0.

De tweede helft begon weer lekker aanvallend. In de 49ste minuut mooi combinatiespel van Ajax. Klaassen gaf de bal af een Younes, die de bal op doel schoot. Een twijfelachtige redding van keeper Malarz, maar Viergever tikte de rebound alsnog netjes binnen: 1-0. Vervolgens kwamen er nog een aantal kansjes van Ajax, die helaas nog geen tweede goal opleverden.

In de 66ste minuut een goede kans voor Dolberg die de bal ontving van Ziyech, maar vanuit een moeilijke hoek nét naast schoot. Enkele minuten later, na opnieuw prachtig spel van Ajax, een hoge steekpass op Dolberg, hij kreeg hem echter niet helemaal lekker mee en liep de bal achter de doellijn.

Het laatste kwartier leek Legia de traditie van satelliet-club ADO Den Haag over te nemen en het Haags kwartiertje te gaan inzetten. Vanuit een indirecte vrije trap kreeg Legia een goede kans, maar Onana pakte de bal met een mooie redding klem. Een minuut later opnieuw een kans voor Legia. Na licht gepruts achterin bij Ajax haalt Qazaishvili hard uit, maar opnieuw redde Onana.

In de 78ste minuut kwam Viergever op vanaf de linkerkant, hij wilde de bal afgeven aan Dolberg, maar leek niet zo goed te weten waar die hem moest gaan aanspelen. Pazdan haalde de bal weg. In de daaropvolgende corner kreeg Ziyech de kans met een harde afstandspoeier die van richting werd veranderd, opnieuw een corner aan de andere kant. Ook bij deze corner kreeg dit keer Schöne een goede kans van afstand, die ook dit keer helaas net naast ging.

In de 81ste minuut kwam bij Ajax Abdelhak Nouri, een van de grootste talenten uit de Ajaxjeugd, erin voor Kasper Dolberg, bij Legia kwam Daniel Chima voor Michal Kopczynski. In de 89ste minuut opnieuw een goede kans voor Ajax in de omschakeling, Younes hield de bal iets te lang bij zich en Pazdan haalde de bal opnieuw goed weg.

In de 92ste minuut was daar opnieuw Pazdan met een goede interceptie, de corner voor Legia volgde. Vanuit de corner kwam Ajax snel op vanuit de counter. Met maar liefst 5 man tegen 1 verdediger stonden ze voor het doel van Legia. Traoré gaf de bal laat af aan Ziyech, die de bal niet onder controle leek te krijgen. Met een slap schot schoot hij recht op keeper Malarz op. Dit had de 2-0 moeten zijn.

Nouri liet de laatste 10 minuten van de wedstrijd toch zo nu en dan zijn klasse zien met onder andere beeldschone passjes en goede loopacties. Sanchez en Veltman kregen deze wedstrijd allebei geel, beide zijn er hierdoor niet bij volgende wedstrijd.

Cijfers volgens FotMob.com:

Ajax:

Andre Onana                                    7.5
Joël Veltman                                     8.4
Davinson Sanchez                          7.4
Jaïro Riedewald                                7.3
Nick Viergever                                 8.4*
Davy Klaassen                                  6.6
Lasse Schöne                                    6.1
Hakim Ziyech                                   8.0
Bertrand Traore                               7.5
Kasper Dolberg                                7.0  (Wissel 81’, uit)
Amin Younes                                    7.5

Abdelhak Nouri                                  –    (Wissel 81’, in)

Legia Warszawa:

Arkadiusz Malarz                            5.4
Lukasz Broz                                      6.8
Maciej Dabrowski                           6.2
Michal Pazdan                                 6.8
Adam Hlousek                                 6.2
Michal Kopczynski                         7.5  (Wissel 82’, uit)
Tomasz Jodlowiec                           6.4  (Wissel 57’, uit)
Guilherme                                         6.7  (Wissel 73’, uit)
Vadis Odjidja-Ofoe                         6.3
Valeri Qazaishvili                            5.2
Michal Kucharczyk                         6.4

Thibault Moulin                               6.4  (Wissel 57’, in)
Tomas Necid                                     5.8  (Wissel 73’, in)
Daniel Chima                                       –    (Wissel 82’, in)

*Man of the match

Advertentie