Vanavond stond de heenwedstrijd van de halve finale van de Coppa Italia op het programma. Juventus en Napoli konden beide aan een goede start beginnen voor een plek in de finale. De andere halve finale, die de volgende dag zou plaatsvinden, was de Romeinse derby tussen Lazio en Roma. Mertens was door coach Maurizio Sarri naar de bank verplaatst, in zijn plaats stond de van een blessure teruggekeerde Arek Milik. Sarri lijkt het antwoord op het artikel van een aantal dagen geleden dus gevonden te hebben.

Achter Marek Hamsik stond bij Napoli een nogal jong middenveld. Het kroatische talent Marko Rog (21) en de van Bologna overgekomen Amadou Diawara (19) mochten beide in de basis beginnen. Bij Juventus stond de zo bekende “BBC” (Barzagli, Bonucci, Chiellini) weer ouderwets achterin. Allegri wist Juventus dit seizoen om te toveren naar een 4-3-3-systeem, maar koos deze wedstrijd toch weer voor een 3-mans-verdediging. Neto begon, zoals bij elke bekerwedstrijd, in het doel in plaats van Buffon.

In de 13de minuut kwam de eerste echte kans. Een prachtige diepe bal van Bonucci belandde bij Dybala, die 1 op 1 met keeper Reina stond. Hij kreeg de bal echter niet onder controle en werd vervolgens uit balans gebracht door verdediger Strinic. De scheidsrechter vond het geen penalty waard en gaf een corner. Pjanic gaf de bal voor en Mandzukic kopte de bal snoeihard op het doel, Reina kon er net met de vingertoppen bij. De daaropvolgende corner liep op niets uit.

Een kans voor Napoli in de 24ste minuut. Na een afvallende bal schoot Marek Hamsik goed van afstand. Neto wist de bal echter goed klem te pakken, het bleef 0-0. In de 26ste minuut kwam Napoli opnieuw op. Insigne gaf de bal af aan Milik, de de bal weer geweldig teruggaf aan Insigne. Hij probeerde vervolgens uit te halen, maar stuitte op de Juventus-muur. De afvallende bal werd echter onderschept door Jose Callejon, die de bal vervolgens goed binnenschoof: 0-1. Achteraf leek Callejon buitenspel te staan, maar dit was moeilijk te zien voor de scheidsrechter.

Chiellini kwam nog met een mooie voorzet in de 45ste minuut, die aankwam bij Mandzukic. Hij schoot de bal snel, maar recht op Reina af. Hij had de bal echter niet vast en Lichtsteiner leek de 1-1 te gaan maken, maar wist hem toch naast te krijgen. Dit had de gelijkmaker móeten zijn. Beide ploegen kregen de eerste helft niet heel veel schoten (Juventus 7, Napoli 3), maar Napoli pakte toch de voorsprong.

In de tweede helft kwam Juan Cuadrado voor Stephan Lichtsteiner om voor wat meer aanvallende impulsen te zorgen. Kort in de tweede helft leek Dybala onderuitgehaald te worden door Koulibaly, wanneer je goed keek was het echter duidelijk dat het een schwalbe was. Na Napoli de eerste helft meerdere malen geholpen te hebben, hielp de scheidsrechter dit keer Juventus en gaf toch de strafschop. Dybala nam hem zelf, Reina dook de verkeerde hoek in: 1-1.

Dries Mertens kwam in de 61ste minuut dan toch voor Arek Milik. De spits speelde een degelijke wedstrijd. Reina maakte vervolgens een grote fout in de 64ste minuut. Uit de indirecte corner kwam Reina uit, maar hij zat volledig mis. Higuaín stond klaar om de bal op te vangen en schoof de bal netjes binnen: 2-1. In de 68ste minuut maakte ook Albiol een schwalbe, dit keer gaf de scheidsrechter geen penalty. In de snelle omschakeling kwamen Dybala en Cuadrado er samen uit. Dybala gaf de bal iets te ver voor Cuadrado, die vervolgens onderuitgehaald werd door Reina. De scheidsrechter gaf Juventus strafschop nummer 2. Dybala nam hem opnieuw, schoot hem in dezelfde hoek, Reina dook opnieuw naar dezelfde hoek,. Hetzelfde doelpunt: 3-1.

Na de wissel van Sandro in de 72ste minuut gaf hij gelijk een mooie pass op Cuadrado. Die hield vervolgens weer even in, wachtend op zijn medespelers. Legde hem prachtig af op Khedira, die vervolgens tegen de Napoli-verdediging opschoot, een goede kans. Het laastste kwartier probeerde Napoli nog op te komen, maar kreeg het geen echte kans meer. Juventus zorgde ervoor dat ze zich bij de terugwedstrijd geen zorgen meer hoeven te maken en wonnen uiteindelijk (deels met hulp van de scheidsrechter) toch vrij gemakkelijk. Opnieuw een goede avond van Dybala.

Cijfers volgens WhoScored.com:

Juventus:

Neto                                                                    6.6
Andrea Barzagli                                               6.3
Leonardo Bonucci                                           7.1
Giorgio Chiellini                                              7.4
Stephan Lichtsteiner                                     5.9  (Wissel 46’, uit)
Miralem Pjanic                                                 7.4
Sami Khedira                                                    6.5
Kwadwo Asamoah                                           6.4  (Wissel 72’, uit)
Paulo Dybala                                                     8.2*  (Wissel 84’, uit)
Gonzalo Higuaín                                              7.8
Mario Mandzukic                                             7.1

Juan Cuadrado                                                  7.3  (Wissel 46’, in)
Alex Sandro                                                       6.3  (Wissel 72’, in)
Marko Pjaca                                                       6.1  (Wissel 84’, in)

Napoli:

Pepe Reina                                                         6.0
Christian Maggio                                             7.0
Raul Albiol                                                         6.0
Kalidou Koulibaly                                             5.9
Ivan Strinic                                                        6.3
Marek Hamsik                                                  6.7  (Wissel 57’, uit)
Amadou Diawara                                             6.1
Marko Rog                                                         7.4  (Wissel 83’, uit)
Jose Callejon                                                     7.3
Arkadiusz Milik                                               6.3  (Wissel 61’, uit)
Lorenzo Insigne                                              7.5

Piotr Zielinski                                                  6.1  (Wissel 57’, in)
Dries Mertens                                                  5.9  (Wissel 61’, in)
Leonardo Pavoletti                                         6.0  (Wissel 83’, in)

Advertentie