De meeste voetbalfans denken meteen aan Ronaldo als ze ‘Portugal’ horen. Behalve bij de Luikenaars dan, die denken aan hun goalgetter Orlando Sá. Wij geven u een carrière-overzicht van de Portugese spits. 

Sá werd geboren in Barcelos op 26 mei 1988. In de jeugd speelde hij bij Braga. De spits werd uitgeleend aan Maria Fonte, waar hij 6 keer scoorde in 26 wedstrijden. Sá werd daarna verkocht aan Porto voor 3 miljoen euro. Hij speelde 2 wedstrijden en werd uitgeleend aan Nacional, waar hij 3 keer scoorde in 16 wedstrijden.

Hij ging naar Fulham als een vrije transfer in 2011 en scoorde 1 keer in 7 wedstrijden. Na 1 seizoen vertrok hij naar AEL Limasol, waar hij 18 keer scoorde in 39 wedstrijden over 2 seizoenen. Hij vertrok naar Legia Warschau, hij speelde er 33 wedstrijden en scoorde 14 keer in 1 seizoen.

Daarna, bij Reading, scoorde hij 5 keer in 19 wedstrijden en dan, bij Macabi Tel Aviv, 2 keer in 10 wedstrijden. Hij kwam op 31 augustus 2016 bij Standard, waar de teller nu op 14 goals staat na 21 wedstrijden.

Sá doet het dus zeer goed op Sclessin, de laatste 3 wedstrijden vond hij telkens de weg naar doel. Orlando Sá heeft het karakter van Standard, een vurige mentaliteit en hij staat telkens op de juiste plek, een echte topspits. Precies wat Standard nodig had!

Hij viel één keer in bij de nationale ploeg van Portugal en kreeg zelfs zijn eigen lied in Legia Warschau.

 

Advertenties