Over 4 dagen gaat het balletje weer rollen in de Major League Soccer. Sterren als Villa, Pirlo, Giovinco en Lodeiro kunnen dan weer hun kwaliteiten laten zien aan de buren over de plas. Laten we kort even doornemen hoe iedere club ervoor staat.

Atlanta United

Atlanta is één van de twee nieuwkomers dit seizoen. De club heeft haar DP-contracten gebruikt om jonge Zuid-Amerikaanse talenten binnen te halen. Ook zijn ze niet stil gaan zitten bij de Draft en lijken Robinson en Gressel de uitblinkers te worden als het om talent gaat.

Als nieuwe club is het moeilijk om hen in te schatten, maar door een 4-2-overwinning op de huidige kampioenen Seattle, is het plaatje al wat scherper geworden.

Voorspelling: Play-Offs

Chicago Fire

Na jaren van slecht spel is de Fire het zat om onderaan te bungelen. Ze beloofden een sterker team op te bouwen, maar eigenlijk hebben ze meer verloren dan gewonnen qua transfers. Chicago heeft bijna al haar Drafts verkocht, dus van jong talent is niet te spreken.

Ook lijkt het dat Chicago Fire te veel leunt op de drie Oranje Leeuwen van het team, zullen ze eronder bezwijken?

Voorspelling: het wordt geen verrassing, ze eindigen onderaan.

Colorado Rapids

De Rapids hebben een fantastisch seizoen gehad vorig jaar, waar ze oprecht trots op mogen zijn, maar het vertrek van Jermaine Jones heeft de club niet veel goed gedaan. Het seizoen van vorig jaar was waarschijnlijk een one-hit-wonder was en Colorado mag allicht weer afscheid nemen van de beker.

Voorspelling: ze redden de play-offs niet.

Columbus Crew

Columbus Crew haalde twee jaar geleden nog de finale, vorig jaar haakte ze al vroeg af. Columbus is veel kwijtgeraakt aan Minnesota en Atlanta en dus is hun selectie niet in topvorm. Columbus zal dit jaar geen grote indruk maken, al heeft de club eerder bewezen dat ze kunne zorgen voor een onverwachtse uitslag.

Voorspelling: Ze redden de play-offs niet.

DC United

DC heeft vorig seizoen goed ingekocht en een plek in de play-offs afgedwongen. Ze hebben een solide achterhoede en een aanval met scorend vermogen. Birnbaum is niet vertrokken en DC heeft talent in huis gehaald. De club lijkt terug te gaan naar de oude glorie van de jaren ’90.

Voorspelling: ver in play-offs

FC Dallas

Dallas heeft niet veel veranderd aan de selectie, ze deden vooral wat ze altijd doen: eigen jeugd contracten geven én goede picks pakken uit de Draft. Hierdoor blijft het elftal fris en met hun ervaren medespelers zullen ze waarschijnlijk op hetzelfde niveau blijven. Toch lijken de play-offs dit jaar moeilijk te bereiken en zullen ze veel moeten doen en laten om zich tot de top 6 te worstelen.

Voorspelling: de play-offs halen ze net niet

Houston Dynamo

De rivalen van FC Dallas. Ze hebben al 2 kampioenschappen op hun naam, maar die lijken te verbleken als je ziet wat ze de laatste jaren hebben gedaan. Het team is constant zwak en als je tegen Houston speelt, dan win je, was de uitdrukking van vrijwel iedere MLS-club. Toch heeft Dynamo nu het voorbeeld van Atlanta gevolgd en lijkt de club sterker dan ooit. Houston wordt dit jaar de nieuwe koning van Texas.

Voorspelling: Play-offs

LA Galaxy

LA Galaxy is sinds 2010 altijd favoriet voor iedere voetballiefhebber buiten Amerika en terecht. Jelle Van Damme wordt de hemel in geprezen en het vertrek van Steven Gerrard heeft de club niet zwakker gemaakt. Dos Santos is nog steeds aan het proberen om zijn jongere broertje te laten overvliegen en als dat gebeurd, is de titel binnen handbereik.

Voorspelling: halve finale MLS Cup

Minnesota United

Minnesota is de tweede nieuwkomer. Zij zijn het voorbeeld van hoe je niet moet starten aan een competitie. Er zijn geen grote namen, geen kwaliteit en de club heeft de B-spelers van andere clubs gekregen. Minnesota kan de koude kraan vast open gaan draaien.

Voorspelling: ze eindigen onderaan

Montréal Impact

Montréal heeft een degelijke selectie. Ze kunnen niet meer gebruik maken van Didier Drogba, maar wel van Ignatio Piatti. Montréal zal het moeilijk krijgen dit jaar.

Voorspelling: middenmoot Eastern Conference

New England Revolution

Revolution heeft een solide selectie. De enige grote naam die ze kwijt zijn, is Shuttleworth. De club moet dus zoeken naar een vervanger voor onder de lat. Toch moet de club wel opletten, de competitie verbeterd en het lijkt of zij stil blijven staan.

Voorspelling: ze halen de play-offs niet

NYCFC

NYCFC heeft een moeilijk voorseizoen gehad. Ze haalden veel nieuwe namen en ze verloren of speelden gelijk tegen makkelijke ploegen. Hun laatste wedstrijden wisten ze wel overtuigend te winnen. Het verjongde NYC moet zichzelf weer herontdekken, en dat al in hun derde jaar. Toch blijven de sterkhouders van de club presteren en ook vorig jaar hebben ze bewezen dat veel nieuwe namen ook gunstig kan zijn.

Voorspelling: Play-offs

New York Red Bulls

De Red Bulls beginnen aan hun 23e seizoen. De Red Bulls halen elke keer weer de play-offs en het zal nu niet anders zijn. Het enige verschil is dat ze nu wat meer kunnen rekenen op concurrentie.

Voorspelling: Play-offs

 

Advertentie