Dat Sporting Lokeren versterking nodig heeft, daar twijfelt niemand aan. Na opnieuw een dramatisch seizoen staan de Waaslanders op 2 speeldagen voor het einde van de reguliere competitie op de 13e plaats. Veel te laag voor wat de supporters verwachten. Hieronder vindt u een overzicht van de posities waar wij volgend seizoen een versterking willen zien.

Doelmannen: Barry Boubacar Copa, de ondertussen 37-jarige Ivoriaan, is nog steeds een échte puntenpakker voor zijn ploeg. Ook volgend seizoen zien we hem graag onder de lat staan. Dit is wel ten koste van Davino Verhulst, die met een plaats op de bank niet gelukkig is. Indien hij vertrekt, moet er wel een tweede doelman gehaald worden.

Verdediging: Het vertrek van Ingason in de transferperiode van januari is vreemd genoeg niet opgevangen. De Ijslandse international was een sterkhouder centraal in de verdediging, waarvoor Lokeren deze zomer toch zeker een vervanger moet halen. Die andere IJslander, Ari Skulason, heeft aanvallend mooie dingen laten zien, maar komt op verdedigend vlak toch te kort. Giorgos Galitsios, die ook niet aan zijn beste seizoen bezig is, krijgt het voordeel van de twijfel.

Middenveld: De uitblinkers dit seizoen waren de centrale middenvelders Killian Overmeire en Mehdi Terki. Deze twee spelers met zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten waren cruciaal voor de Waaslanders dit seizoen. Ook Steve De Ridder heeft zijn meerwaarde getoond op de 10 en kan volgend seizoen erg belangrijk zijn voor de Waaslanders.

Aanval: Tom De Sutter kende ook niet zijn beste seizoen. Toch denken wij dat als de ploeg volgend seizoen weer draait, ook hij vlotter de weg naar de netten zal vinden. Met Gary Martin en Eugene Ansah komen de Waaslanders geen  diepe spitsen te kort. Op de flanken is er echter wel versterking nodig. Voor Ayanda Patosi lijkt het einde verhaal bij Lokeren. Marko Miric en Guus Hupperts zijn dan weer te zwak voor een Play-off 1-kandidaat. Zowel links als rechts is er versterking nodig.

Conclusie: De portemonnee mag én moet dringend opengetrokken worden deze zomer, indien de Waaslanders terug het Lokeren van enkele jaren geleden willen worden. Deze kern is te zwak om te concurreren voor Play-off 1.

Advertentie