Deel 2 van de voorbeschouwing van de MLS. Ook hier weer een korte voorspelling.

Orlando City SC

Orlando City begint aan haar derde jaar in de hoogste competitie van Amerika. Kaka heeft al aangegeven te vertrekken na dit seizoen en er is niks nieuws binnen gekomen. Wél hebben ze een eigen stadion gebouwd, met een Purple Wall (te vergelijken met die Gelbe Wand). Ik geloof dat dat stadion de club ten goede komt.

Voorspelling: middenmoot Eastern Conference.

Philadelphia Union

De Union doen het, sinds de komst van Ernie Stewart, vele malen beter dan voorheen. Ze haalden ook nu aardige namen om hun defensie te versterken. Het enige wat zij nog missen is een echte afmaker voorin, maar daar kunnen we nog wel op wachten.

Voorspelling: Play-offs

Portland Timbers

De kampioen van 2015 kende een lastig jaar en ook dit jaar zullen ze het moeilijk krijgen. Nat Borchers vertrok en dus valt er een gat in de defensie van ”Rose City”. Darlington Nagbe en Adu hebben ze kunnen behouden, dus de dreiging voorin is nog aanwezig. Toch moeten zij hun gaten zien te vullen met grote namen of nieuw talent.

Voorspelling: ze halen de play-offs niet

Real Salt Lake

De Monarchs hebben ook weer een degelijk elftal. De grote naam die ze nu hebben binnengehaald is Albert Rusnak van FC Groningen. Ze lijken ook te willen verjongen, alhoewel ze het op een na oudste team hebben van de MLS. Een moeilijke taak, maar ze zullen er niet onder bezwijken.

Voorspelling: middenmoot Western Conference

San Jose Earthquakes

Moeilijk te voorspellen. Danny Hoesen heeft nog niet gespeeld en is het dus lastig om in te schatten of de aanval verbeterd is. Het elftal van San Jose is geen grote namen kwijt, maar het wordt moeilijk om de concurrentie te verslaan.

Voorspelling: ze halen de play-offs niet

Seattle Sounders

De huidige kampioenen hebben een sterk voorseizoen gehad en dat zullen ze doortrekken naar het normale seizoen. Jordan Morris en Nicolas Lodeiro speelden geweldig vorig seizoen en met de terugkomst van Clint Dempsey lijkt het wel of de Sounders een aanval des doods hebben.

Voorspelling: ver in de play-offs

Sporting Kansas City

Sporting KC heeft niet veel nieuws laten zien. De selectie an sich is verbeterd door Graham Zusi van linkshalf naar linksback te zetten en Dom Dwyer meer vrije ruimte voorin te geven. Het lijkt wel of de club geen grote aankopen nodig heeft om goed te kunnen voetballen

Voorspelling: middenmoot Western Conference

Toronto FC

TFC heeft een echte kater na vorig seizoen. Met 26 schoten op goal in de MLS Cup finale van 2016 en er dan door penalty’s verliezen tegen een tegenstander die zelf 0 schoten op goal had gelost, dat is zuur. Maar Toronto komt terug, geen zout op de wonden, maar pleisters. Ze zijn vastbesloten om revanche te nemen en hun rechtmatige beker in de wacht te slepen.

Voorspelling: (halve) finale MLS Cup

Vancouver Whitecaps

Vancouver haalde de play-offs niet vorig seizoen en het lijkt erop of dit opnieuw gaat gebeuren. De club heeft jonge DP’s aangetrokken, maar die zijn niet van erg groot kaliber. Het stadion van de Whitecaps mist een bepaalde atmosfeer die de rest wel heeft. Het vertrek van Pah-Modou Kah is helemaal een klap voor de club geweest.

Voorspelling: ze halen de play-offs niet

Klik hier voor deel 1: Voorbeschouwing MLS 2017 (deel 1)

Advertentie