In de eerste ronde van de halve finale nemen twee Eredivisionisten het tegen elkaar op. De nummer 14 ontvangt thuis de nummer 7 van de Eredivisie. Beide ploegen wisten afgelopen weekend in de Eredivisie hun duels te winnen. 

Sparta Rotterdam

De ploeg van Alex Pastoor wist eerder dit toernooi FC Dordrecht, FC Volendam en Heracles te verslaan. Als kers op de taart wisten de Spartanen met 3-1 te winnen van PSV. Ook al zal Sparta op papier niet de betere ploeg zijn, weinig duels in de KNVB Beker zijn goed te voorspellen. Het Kasteel is een dag voor de wedstrijd uitverkocht.

Vitesse

Er zijn maar weinig ploegen die dit jaar wisten te winnen van Feyenoord, dat lukte van de Nederlandse ploegen alleen Go Ahead Eagles in de reguliere competitie. Daar kwam in de kwartfinale verandering in, toen de Arnhemmers Feyenoord wisten uit te schakelen (2-0). Henk Fraser en zijn team behalen wisselvallige resultaten: twee weken geleden werd er thuis verloren van Willem II. Het uitvak was vrijwel direct uitverkocht (650 uitsupporters). Dat gebeurde dit jaar slechts een keer eerder bij Vitesse, in de uitwedstrijd tegen N.E.C.

Tijdstip: 20.45 uur

Arbiter: Pol van Boekel

De winnaar speelt tegen AZ of sc Cambuur.