Opnieuw puntenaftrek voor Fortuna Sittard, maar dit maal dubbel zo veel. Eerder dit jaar moest de Limburgse club al 3 punten inleveren, dat aantal is nu 6.

Dat het financieel niet goed gaat met Fortuna, is al langer bekend. Nadat de club nét faillissement wist te ontlopen, moest de club een plan van aanpak presenteren. Dit plan werd in eerste instantie goedgekeurd door de licentiecommissie, maar de uitvoering hiervan vond de KNVB niet voldoende.

In september van 2016 kreeg de club al gauw een aftrek van 3 punten. De Turkse eigenaar van Fortuna Sittard zegt teleurgesteld te zijn in het feit dat de KNVB deze beslissing heeft genomen. Het is voor Fortuna niet mogelijk om in beroep te gaan.

Deze straf heeft geen grote gevolgen voor de club. Weliswaar zakken ze nu van de 15e positie naar de 17e, maar degradatie is nagenoeg onmogelijk. Alleen nummer 20 in de competitie, waarschijnlijk Achilles ’29, degradeert naar de hoofdklasse.

Advertentie