Hans Cornelis stopt met voetballen, dat maakte de Belgische rechtsachter zelf bekend via sociale media. Cornelis was de laatste 2 seizoenen actief bij KMSK Deinze, dat dit jaar in de eerste amateurklasse voetbalt. Cornelis was daarvoor nog actief bij Club Brugge, KRC Genk en Cercle Brugge. Cornelis speelde 2 keer kampioen met Club Brugge en won er de supercup. Met zowel Genk als Cercle Brugge speelde hij de finale van de Beker van België.

Hans Cornelis begon zijn carrière bij VK Knesselare, maar zijn goede prestaties werden al snel opgemerkt door Club Brugge. Een transfer kwam er en Cornelis bracht zijn hele jeugdopleiding door bij Club Brugge. In 2001 maakte Cornelis de overstap naar de A-kern, Cornelis is dat moment 19. In zijn eerste seizoen speelde Cornelis 13 wedstrijden afwisselend tussen basis en bank. Het seizoen erna was een seizoen om snel te vergeten voor Cornelis, hij speelde namelijk maar 1 wedstrijd. Cornelis bleef er uiteindelijk nog 2 seizoenen. In de 2 resterende seizoenen speelde hij 36 wedstrijden en scoorde hij 2 keer.

Cornelis vond dat hij bij Brugge te weinig aan spelen toekwam en koos voor een transfer naar KRC Genk. Bij Genk bleef Cornelis 4.5 seizoenen en groeide hij uit tot een vaste waarde in de verdediging. In zijn laatste volledige seizoen bij de Limburgers won hij de Beker van België tegen KV Mechelen. In het seizoen 2009/2010 was Cornelis op een zijspoor belandt bij Genk en vertrok hij naar Cercle Brugge. Cornelis speelde 112 wedstrijden voor Genk en kon 5 keer scoren.

Bij Cercle werd het zijn langste passage. Hij bleef er 5,5 seizoenen. Cornelis had in 2013 de kans om nog een prijs te pakken met Cercle, maar verloor de Beker van België uitgerekend tegen zijn ex-ploeg KRC Genk. Cornelis was zelfs een tijdje aanvoerder. Wanneer Cercle Brugge degradeerde, besloot hij te vertrekken naar KMSK Deinze. Hij speelde in het totaal 213 wedstrijden voor Cercle en scoorde 9 keer.

Cornelis sluit zijn carrière af bij KMSK Deinze. Cornelis kreeg in zijn profcarrière ook een individuele prijs. In 2007 werd hij uitgeroepen tot beste verdediger van de heenronde door Sport/Voetbal magazine.

 

Advertentie