Nauwelijks een jaar geleden zat Red Bull Leipzig nog in volle titelstrijd. Na een spannende slotfase in de 2. Bundesliga (Duitse tweede divisie) was het pas in de laatste wedstrijd zeker van promotie. Geen enkele aanhanger van de 8 jaar oude Oost-Duitse club kon toen dromen van het wonder dat zich dit seizoen zou afspelen. Met nog maar twee wedstrijden te spelen, staat RB Leipzig opnieuw tweede in de stand, maar deze keer tussen de ‘grote jongens’.

Op zaterdagavond 6 mei 2017 werd er geschiedenis geschreven in de Bundesliga. Uitgerekend in de hoofdstad Berlijn was het Hertha BSC dat het onderspit moest delven tegen Ralph Hasenhüttl en zijn manschappen. Een vroeg doelpunt van Timo Werner, de man die in Leipzig op handen gedragen wordt, zorgde voor een feestje bij de meegereisde supporters van Die Roten Bullen. Vlak na de rust kon het 21-jarige toptalent door een assist van Poulsen zijn tweede van de avond maken. Na een tegentreffer van Rani Khedira (jawel, “de broer van”) werd het nog even spannend, maar in de slotfase van de wedstrijd was het Davie Selke die nog twee doelpunten maakte en het uitvak in lichterlaaie zette.

Met een van de jongste selecties dit seizoen in de Bundesliga heeft de club uit Leipzig geschiedenis geschreven. Met al 20 gewonnen wedstrijden dit seizoen kunnen de bewoners van Leipzig bijzonder trots zijn op hun nog maar 8 jaar geleden opgerichte club. Hoewel de inwoners van de stad eerst gekant waren tegen de “geldclub”, zijn ze toch voor de ploeg gaan supporteren, omdat Oost- en West-Duitsland economisch nog steeds ver aan elkaar onder doen, en de clubs die vroeger als “groot” beschouwd werden niet genoeg geld hebben om weer naar de top te komen.

Alsof het indrukwekkende parcours van de afgelopen jaren nog niet genoeg is, is RB Leipzig naast nota bene Hertha de tweede Oost-Duitse club ooit die zich kan plaatsen voor het grootste voetbaltoernooi van Europa. De club staat dus nog heel wat mooie momenten te wachten, want wie weet ontvangen Die Roten Bullen volgend jaar wel wereldsterren als Messi of Ronaldo in de Red Bull Arena.

Advertentie