Vanaf volgend seizoen is Marinus Dijkhuis hoofdtrainer bij Sportclub Cambuur. Hij neemt daarmee het stokje over van Arne Slot. De oud-trainer van onder andere NAC en Excelsior heeft een contract getekend voor één jaar.

Halverwege dit seizoen werd het contract van Marinus Dijkhuizen ontbonden bij NAC Breda, daar presteerde hij ondermaats. Dijkhuizen was van 1996 tot 1999 speler van Cambuur en kwam in het seizoen 2007-2008 nog terug voor zijn laatste jaar als voetballer. Later was hij trainer bij VV Montfoort, VV De Meern, Excelsior, Brentford FC en dus NAC Breda.

Arne Slot kan dus promoveren met Cambuur, maar hij heeft inmiddels aangegeven te vertrekken. Volgend jaar werkt hij als assistent-trainer bij AZ. In welke divisie Cambuur volgend jaar speelt is nog onduidelijk, op 18 en 21 mei speelt de ploeg om play-offs tegen MVV. De ploeg uit Leeuwarden eindigde derde in de competitie en pakte een periodetitel.

Advertentie