De terugwedstrijd van de eerste halve finale staat dinsdagavond op het programma. Het Italiaanse Juventus neemt het thuis op tegen het Franse AS Monaco. Een ploeg vol ervaring tegen een relatief jonge ploeg met enorm veel talenten. In Monaco werd het al 0-2 voor Juventus en het zal voor AS Monaco dus een moeilijke opgave zijn om nog naar de volgende ronde te gaan, helemaal tegen een ploeg als Juventus. Monaco heeft dit seizoen echter in 27 duels al meer dan 3 keer gescoord.

Juventus
Juventus lijkt dit jaar voor de 6de keer op rij Italiaans kampioen te gaan worden. Ze hebben in 3 wedstrijden nog 3 punten nodig voor het kampioenschap. Vanavond kan middenvelder Sami Khedira weer meedoen, hij was de vorige wedstrijd geschorst. Nu Marchisio weer fit lijkt te zijn, wordt Khedira echter niet in de basis verwacht. Juventus won maar liefst 37 van de 37 confrontaties waarin er de eerste wedstrijd al gewonnen werd.

AS Monaco
Ook AS Monaco lijkt kampioen te gaan worden in hun competitie. Die club heeft in 3 wedstrijden nog 4 punten nodig om kampioen te worden en zo Paris Saint-Germain achter zich te laten. Het eventuele kampioenschap zou de 8ste in de historie van Monaco zijn. Benjamin Mendy speelde in de heenwedstrijd nog niet mee en dat was te merken ook. Hij maakt dit jaar een uitstekend seizoen mee en wordt dan ook elke wedstrijd dat hij er niet in staat gemist. Het is nog de vraag of hij vanavond fit genoeg is om te starten. Trainer Leonardo Jardim zei in de persconferentie al gelijk druk te willen gaan zetten, om zo een snelle goal te kunnen maken en de wedstrijd nog spannend te houden. AS Monaco haalde in de historie 5 van de 5 keer de volgende ronde van de Champions Leauge niet, wanneer ze in de eerste wedstrijd al verloor.

Advertentie