Het seizoen is nog niet eens afgelopen of KRC Genk heeft haar eerste aanwinst voor volgend seizoen al binnen. De 19-jarige Joakim Maehle komt over van Aalborg. De Deense rechtsachter tekent een contract voor 3 jaar + een optie van nog 1 jaar.

De naam van Maehle speculeerde al even in Genk, maar nu is het dan toch officieel. Maehle moet de opvolger van Sandy Walsh worden, van wie het contract deze zomer afloopt. Maehle is nog maar 19 en past dus perfect bij de clubfilosofie: jong en een grote groeimarge.

Maehle viel bij zijn vorige club vooral op door zijn offensieve kwaliteiten en zijn grote loopvermogen. Maehle debuteerde afgelopen seizoen in de Deense eerste klasse, waar hij momenteel met Aalborg 25 wedstrijden speelde. Daarin kwam hij 1 keer tot scoren en leverde hij 4 assists. Maehle maakte ook deel uit van de Deense nationale ploeg in de U20.

Maehle maakt het seizoen nog af bij Aalborg en sluit volgend seizoen aan bij de Genkse kern.

Advertentie