Genk is één stap verwijderd van de voorrondes van de Europa league. In de Limburgse derby haalde Genk stevig uit met een 3-0-overwinnig. Bij Genk scoorden kapitein Thomas Buffel, Jean-Paul Boëtius en Ally Samatta. Woensdag neemt Genk het op tegen KV Oostende. 

Bij Genk startte de verwachten basiself. Naast de langdurige geblesseerden kon ook Dewaest niet klaargestoomd worden. Bij STVV was Djéné geblesseerd en vervingen De Petter en Dussaut De Sart en Bagayoko. Bij Genk mocht ex-speler Christian Kabasele de wedstrijd aftrappen. Ook werden Sandy Walsh, Marco Bizot en Bennard Kumordzi in de bloemetjes gezet, zij verlaten de club. Ook zorgden de Genk-fans voor een schitterende tifo en vuurwerk.

Genk
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Na 7 minuten was er de eerste kans. Pirard moest met een beenveeg het schot van Samatta uit doel halen. Dan was het de beurt aan STVV, maar Ceballos trapte zwak in de handen van Ryan. Even later moest Pirard weer een bal uit doel halen op een schot van Boëtius. Genk was de betere ploeg en Samatta had de kans op de 1-0, maar trapte over de kruising.

Iets na het halfuur scoorde Genk dan toch. Uronen speelde diep in op Boëtius, die de zijlijn haalde en laag voor doel voorzette op Buffel, die niet miste en de bal binnen trapte. Malinovskyi, die we nog weinig gezien hadden, probeerde ook eens met een schot. Pirard bracht alweer redding.

Voor de rust werd het dan toch 2-0. Samatta onderschepte de bal en passte naar Schrijvers, die op zijn beurt Boëtius breed speelde. De Nederlander miste niet en trapte de 2-0 zuiver binnen. Daarna nog een kleine kans voor STVV, maar Ceballos trapte over.

De tweede helft begon met een kans voor de Kanaries. Vetokele nam aan, draaide en trapte, maar Brabec smeet zich voor de bal. Toch was het Genk dat weer scoorde. Brabec zag Samatta moederziel alleen staan voor Pirard. De Tanzaniaan kon het makkelijker doen, maar lifte de bal heerlijk over Pirard in doel.

STVV liet het hoofd helemaal hangen en Genk hield het gaspedaal in. Voor STVV zit het seizoen er zo op. Genk zal woensdag wedstrijd nummer 65 spelen van het seizoen. Genk breekt hierdoor het Europese record.

Opstelling Genk:

Ryan, Castagne, Colley (84′ Janssens), Brabec, Uronen, Berge, Malinovskyi (70′ Heynen), Schrijvers, Boëtius (76′ Naranjo), Buffel en Samatta.

Opstelling STVV:

Pirard, Mechele, De Petter, Peeters (62′ De Sart), Gerkens, Ceballos (77′ Abrahams), Dussaut (71′ Bagayoko), Kötysch, Fernandes, Vetokele en Bolignoli.

Advertentie