Pieter Gerkens was dit seizoen bij Sint-Truiden goed voor 14 doelpunten in 39 wedstrijden, waarvan hij er maar liefst 8 in play-off 2 maakte. Daarnaast gaf hij ook nog 5 assists. Knappe statistieken voor de 22-jarige Bilzenaar die de afgelopen weken gegeerd wild was op de transfermarkt.

Zowel Antwerp FC, KV Oostende als Anderlecht toonden interesse in de aanvallende middenvelder, alleen was het prijskaartje de boosdoener. 2 miljoen euro vroeg Sint-Truiden om haar sterkhouder te laten gaan. Een hoog bod waar niemand van bovengenoemde ploegen aan kon of wilde voldoen. Antwerp en Oostende haakten vervolgens af in de strijd om Gerkens, Anderlecht zette door.

De onderhandelingen tussen Sint-Truiden en Anderlecht gingen verder en er werd gezocht naar een onderling akkoord. Dat akkoord lijkt er nu ook te komen. Welke concrete afspraken er zijn of worden gemaakt is nog niet duidelijk, maar de kans is wel groot dat we Gerkens binnenkort in het Astridpark zien spelen. De concurrentie bij Anderlecht is echter niet mals, zo zal hij moeten knokken met o.a. Hanni, Stanciu en Trebel voor een plaats op het middenveld.

De komende dagen zal er allicht meer duidelijkheid komen of Paars-Wit effectief tegemoet komt aan de verwachtingen van de Kanaries en welke concrete afspraken hieromtrent zijn of worden gemaakt.

Advertenties