Dat KV Mechelen een probleem in de aanvalslinie heeft, was al meer dan duidelijk. Met nog geen twee weken voor de start van de voorbereiding heeft Malinwa nog geen enkele aanvallende versterking gedaan. Met Verdier die mag vertrekken, Jaadi en Osaguona die moeten vertrekken en Peffer die uitgeleend is aan Westerlo hebben de Maneblussers geen enkele echte spits meer rondlopen op de club.

We mogen niet ontkennen dat Kolovos wel al definitief is overgenomen van Olympiakos, maar hij is geen echte spits. De Griek zou eigenlijk achter de spits moeten kunnen spelen. Het is terecht dat er zoveel spelers hun koffers mogen pakken in de aanvalslinie als je kijkt naar hun statistieken, maar waar blijven hun vervangers? De juiste filosofie is om toekomstige basisspelers snel bij de voorbereiding te betrekken om ze snel een plaatsje te geven in de groep.

De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat KV één grote vis vangt en een andere speler laat blijven, waarschijnlijk Verdier of Jaadi. Een miljoenenspits die 20 goals in één seizoen maakt, dat is al lang geleden bij Malinwa. Dan moeten we misschien terugkijken naar Björn Vleminckx, al bijna 10 jaar geleden. Drie seizoenen bij Malinwa (waarvan één in tweede klasse): 43 doelpunten. Zo iemand heeft KV Mechelen momenteel nodig, maar dan zal er heel wat geld moeten rollen.

Voorlopig zijn er geen namen waar KV Mechelen aan denkt. Cyriel Dessers werd vaak onder de supporters vernoemd, maar deze is uiteindelijk naar Utrecht vertrokken. Het bestuur van Mechelen zal er ongetwijfeld mee bezig zijn.

Advertenties