Gemeente trekt handen af van ADO Den Haag, proflicentie voor volgend seizoen onzeker

De club uit Den Haag presenteerde zevenmaal de begroting voor komend seizoen, al deze keren werd de begroting afgewezen. Mocht ADO beginnen aan seizoen 2017-2018, dan lijken de twee tijdelijke bestuurders van de club zo snel mogelijk te vertrekken en licht de macht bij investeerder Wang.

De twee bestuurders die tijdelijk zijn aangesteld van de Ondernemingskamer hebben hun taak erop zitten, daarom lijken die te gaan vertrekken bij de club. Zowel Job van der Have als Ben Knüppe zullen vertrekken en daarmee de aandelen overdragen aan Hui Wang, de Chinese investeerder die met zijn komst veel problemen veroorzaakte.

Volgens wethouder Tom de Bruijn hebben de tijdelijke directeurs ervoor gezorgd dat de gemeente de handen van de club aftrekt, door hun ‘gedrag’ werden mensen ‘weggejaagd’ uit de club.

De club kwam al zes keer met een begrotingsplan, waar van alle kanten niks van klopte. Een tekort van 6 miljoen werd met verschillende trucjes en een lening van 3,9 miljoen euro gedicht, inmiddels lijkt ook het zevende begrotingsplan niet te gaan voldoen aan de eisen.

Na het vertrek van beide tijdelijke directeuren van de Ondernemingskamer bij ADO Den Haag, lijkt het vrijweg voor Wang om de club volledig naar eigen zin in te richten. Directeur van ADO Den Haag, Mattijs Manders lijkt alles uit te voeren wat de Chinese eigenaar wil, maar lijkt bij een overname van Wang toch niet zeker van zijn baan.

Mits ADO Den Haag het nieuwe competitiejaar mag starten, speelt het de allereerste wedstrijd. Op 11 augustus neemt ADO het thuis op tegen FC Utrecht.

Advertenties

One thought on “Gemeente trekt handen af van ADO Den Haag, proflicentie voor volgend seizoen onzeker”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.