ADO en Roda JC voorlopig niet ingedeeld in een categorie door de licentiecommissie

ADO Den Haag en Roda JC zijn door de licentiecommissie van de KNVB voorlopig nog niet ingedeeld in een categorie. De categorie geeft de financiële status van een club aan, maar beide clubs hebben de administratie niet op orde.

Roda JC was hiervoor nog de enige club in categorie 1, de laagste categorie. ADO zat nog wel in categorie 2, maar door het vertrek van Wang is er veel financiële onzekerheid in Den Haag. De gemeente Den Haag trok in juni van dit jaar de handen af van de club, dit vanwege de slechte samenwerking met de toenmalige Chinese eigenaars.

Wang Hui vertrok afgelopen zomer bij ADO Den Haag, maar de club maakt zich financieel geen zorgen. Ze ontvingen namelijk alweer geld van het Chinese bedrijf UVS, waar Wang de eigenaar van is.

De leiding van Roda JC geeft zelf aan alles te doen om in de tweede categorie te komen, maar de licentiecommissie ging nog niet akkoord met de aangegeven begroting van de club. Dit omdat er nog een vereist document van de accountant ontbreekt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.