David Mendes da Silva stopt met voetballen. De middenvelder heeft een aanbieding van Sparta Rotterdam om zijn aflopende contract te verlengen afgewezen. Het is echter niet de eerste keer dat hij gestopt was met voetballen.

In 2013 ging de controleur aan de slag bij het Griekse Panathinaikos. Twee jaar later kondigde hij daar al aan dat hij zou stoppen met voetballen om aan de slag te gaan als assistent-trainer. Een jaar later kwam hij echter alweer op dat besluit terug door op amateurbasis voor Sparta te gaan spelen, de club waar hij zijn loopbaan begon.

Nu besluit de 7-voudig international van het Nederlands elftal om officieel zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Mendes da Silva kan terugkijken op een rijke carrière. Naast Sparta speelde de middenvelder nog bij NAC, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Met AZ wist hij in 2009 landskampioen te worden en won hij de Johan Cruijff Schaal.

Advertentie