TRANSFER: Younès Belhanda van Dinamo Kiev naar Galatasaray

Younès Belhanda maakt de overstap naar Turkije. Het Turkse Galatasaray betaalt zo’n 8 miljoen euro voor de Marokkaanse middenvelder (en buitenspeler).

De in het Franse Avignon geboren speler begon zijn carrière bij Montpellier. Vanuit daar kwam hij in 2013 over naar Kiev, voor een bedrag van 8,5 miljoen euro. Na een geweldige periode in Montpellier werd het in Kiev echter allemaal een stuk minder. Na 3,5 jaar werd hij uitgeleend aan Schalke, voor slechts een half jaartje. Direct na zijn terugkeer stond de volgende club alweer op de stoep. OGC Nice wilde de speler graag huren, en dat gebeurde dan ook.

Nice werd dit seizoen de verrassing van de Ligue 1 en dat kwam onder andere door Belhanda. Hij speelde 36 wedstrijden mee, waarin hij 3 keer scoorde en 7 assists gaf. De Franse club had een optie tot koop, maar daar maakt de club geen gebruik van. Galatasaray ziet het echter wel zitten in de 27-jarige Marokkaan en die club neemt hem nu dan ook over.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.