Van 7 tot en met 26 juli wordt de Gold Cup 2017 gehouden in de VS. 12 landen, verspreid over 3 poules, nemen het tegen elkaar op om de felbegeerde Cup binnen te halen en een plek in de Confederations Cup 2021 te bemachtigen.

Poule A

Honduras: één van de twee favorieten uit de poule. Het is een degelijke selectie, maar ze hebben betere tijden gekend. Ze hebben een goede loting en hoeven zich dus eigenlijk geen druk te maken om zich niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Costa Rica: de topfavoriet in de poule, maar ook het toernooi te winnen. Een jonge, frisse selectie met Champions League-winnaar Navas in de goal.

Frans-Guyana: verwacht niet veel van deze ploeg. Met een (voor hen) moeilijke poule wordt het nog een hele opgave om de volgende ronde te bereiken.

Canada: Canada wil haar voetbalreputatie omhoog krikken. Door al een eigen competitie op te richten, is de eerste stap reds gezet. Ze hebben zelfs de 17-jarige Davies opgeroepen om hun talent te laten zien aan de wereld. Een derde of tweede plek is haalbaar.

Poule B

Verenigde Staten: de VS heeft een makkelijke poule. Met een nieuwe coach, een nieuwe visie en een nieuw karakter gaan ze het toernooi in. Bruce Arena roept juist niet de grote sterren Bradley en Pulisic op, maar uitblinkers van de MLS als Johnson en (net nieuwe Amerikaan) Dwyer worden opgeroepen.

Panama: één van de topfavorieten uit deze poule. Een team waar op papier weinig van verwacht wordt, maar voetballend erg veel talent op kan brengen. Veel spelers spelen of in Zuid-Amerika of in Noord-Amerika, maar Panama is hoe dan ook zeker een dark horse in dit toernooi.

Martinique: de Franse enclave is een eitje voor de grotere ploegen.

Nicaragua: een ploeg die onverwacht uit de hoek kan komen, maar de eindstreep allicht niet zal halen.

Poule C

Mexico: ook een van de favorieten om het toernooi te winnen. Ze willen erg graag hun titel prolongeren en zetten daarop alles op alles. Nadeel is wel dat de Mexicanen al een Confederations Cup in de benen hebben en dus waarschijnlijk niet hun beste selectie zullen oproepen.

El Salvador: een team dat veel spelers uit de eigen competitie of uit de lagere competities van de VS en Mexico haalt. Een echte laagvlieger, maar in deze poule zeker niet kansloos.

Curaçao: het kleine eilandje plaatst zich voor het eerst voor de Gold Cup. De selectie bestaat vooral uit spelers uit de Nederlandse competities en uit de keldercompetities van Duitsland. Toch kan deze ploeg verrassen.

Jamaica: het eiland is een goede kandidaat om door te gaan. Met spelers uit de competities van Engeland en de MLS maakt het team een goede kans om door te stoten. Vooral het succes van 2015 (halve finale) moet evenaart worden.

Advertentie