Timothy Castagne staat wel degelijk op vertrekken bij Racing Genk. Castagne ontbrak gisterenmiddag op de oefenwedstrijd tegen Termien. Vermoedelijk was Castagne aan het onderhandelen met Nice, waarmee hij een mondeling akkoord heeft. Genk heeft echter een akkoord met Atalanta, maar Castagne zelf geeft de voorkeur aan de Franse subtopper.

Vorig seizoen was Castagne op een haar na een speler van Torino, maar Genk blokkeerde de transfer op het laatste moment. Nu is Atalanta geïnteresseerd, nadat Thomas Foket om een onbekende reden niet door de medische testen raakte. Castagne heeft nog een contract tot medio 2019, maar door een opstapclausule kan hij voor een niet bekend bedrag weg uit de Luminus Arena.

Castagne zelf geeft dus de voorkeur aan de ploeg van Mario Balotelli. Nice is bereid om 5 miljoen euro te betalen voor de beloftevolle rechtsachter. Coach Lucien Favre zou Castagne er ook absoluut bij willen. Het lijkt een kwestie van dagen tot de transfer van Castagne officieel is. Met Sandy Walsh vertrok vorig seizoen de enige concurrent van Castagne bij Genk naar Zulte Waregem. Genk haalde ondertussen wel Joakim Maehle om Castagne het vuur aan de schenen te leggen.