Steeds meer clubs gaan verbouwen of verlaten hun oude onderkomen. Oerlelijke betonnen bakken verschijnen op industrieterreinen of naast de plaatselijke meubelboulevard. Op de plekken waar ooit de historische stadions stonden, schieten de woontorens en luxe appartementen uit de grond. Zo niet bij 1860 München, zij lijken terug te keren naar hun oude Grünwalder Stadion.

Het Grünwalder Stadion, ook wel bekend als het Sechzgerstadion, is gebouwd in 1911. Van 1911 tot aan 1972 speelde 1860 München onafgebroken in het onderkomen, wat het wel van 1925 tot aan 1972 moest delen met Bayern München. In het stadion beleefde Sechzig haar grootste clubsuccessen. Zo werd het in de jaren 60 één maal landskampioen van Duitsland, 2x tweede van Duitsland, 1x DFB-Pokal winnaar en won het een keer de Europa Cup II.

Zowel Bayern als Die Löwen verhuisden in 1972 naar het, toentertijd nieuw gebouwde, Olympiastadion. Vanaf het seizoen 1982 tot aan 1995 speelde 1860 weer regelmatig in het oude stadion. In het seizoen 2004/05 speelde Sechzig zelfs een compleet seizoen aan de Grünwalder Straße, voordat het definitief ging spelen in de Allianz Arena.

1860 München kent een veel minder grote aantrekkingskracht dan broer Bayern. De Allianz Arena is alles behalve uitverkocht wanneer Sechzig thuis speelt, wat vaak de sfeer niet ten goede komt. De fans hunkeren dan ook om terug te keren naar het oude stadion, waar 12.500 toeschouwers in kunnen. Hetgeen wat 1860 nog in de weg staat, is de gemeenteraad van München en de huuropzegging van de Allianz Arena. Mochten zij groen licht geven, dan lijkt de terugkeer er zo goed als te komen. Komend seizoen zal de club dan uitkomen in de Regionalliga Bayern, waar het onder meer Bayern München II zal treffen. Wie weet doet de verhuizing de oude successen weer herleven, de supporters kunnen het alleen maar hopen.