Het is u wellicht niet ontgaan dat Cercle Brugge wel héél actief is op de transfermarkt. Het kondigde met Benjamin Delacourt vandaag haar elfde (!) transfer van deze zomer aan. Cercle kan dus tegen KVC Westerlo op de eerste speeldag aantreden met een VOLLEDIG nieuw elftal in vergelijking met vorig seizoen. 

Afgelopen trainingen liepen op Cercle zo’n goede 30/31/32 spelers rond, vandaag is dat met 8 verminderd aangezien Luissint, Oliveira, Jutten, Diallo, Van Roose, Galvez-Lopez, Kchab en Fabris naar de B-kern verwezen zijn. Diallo en Fabris waren (als de medische toestand het toeliet) vorig jaar toch een vaste waarde. Daarnaast zouden jeugdproducten Maertens en Dewaele andere oorden willen opzoeken. Ze worden respectievelijk gekoppeld aan reeksgenoten OH Leuven en R Union SG. Cercle krijgt dus een volledige nieuwe look, en dat kan je ook merken aan de nationaliteiten, even een overzicht: (“+” staat voor (ex-) international, “-” voor (ex-) jeugdinternational)

Belgisch België : Van Damme, Vandenbussche+ , Lambot, Dewaele- , Coussement, Vanbelle, De Schryver, Van Roose, Jutten, Fabris, Maertens, Lopez-, Buyl, Cathenis

Belgisch-Marrokaans België Marokko : Khchab

Belgisch-Italiaans België Italië : Bruno

Frans Frankrijk : Luissint, Delacourt, Mexique, Vincent (Corsicaan), Tormin, Nardi- , Muyumba,

Frans-Gabonees: Frankrijk Gabon  : Palun+

Haïtiaans Haiti : Arcus

Guinees Guinea : Diallo

Argentijns Argentinië : Farias

Braziliaans Brazilië : Vagner, De Oliveira (en Cyrzan –> tester)

Hongaars Hongarije  : Puskas-

Dat “het nieuwe Cercle Brugge” een is van vele landen, is zeer duidelijk. Of Cercle daadwerkelijk in een nieuwe “flow” gaat zitten, zullen we weten bij de start van de Proximus League tegen Westerlo op 6 augustus. In tussentijd oefent Cercle oa. tegen KSV Oudenaarde (woensdag 5 juli) en tegen zowel Lokeren als Antwerp.

Advertenties