Het huiswerk van KV Mechelen is af, maar er moet nog gepuzzeld worden

KV Mechelen heeft zich al laten zien op de transfermarkt. Met heel wat nieuwe spelers in de selectie en een aantal uitgaande transfers heeft Malinwa zich op elke linie versterkt. Het huiswerk is dus af. Nu heeft Yannick Ferrera tot 30 juli de tijd om een hechte ploeg op het veld te toveren.

In een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Griekse kampioen Olympiakos ging Mechelen met 0-6 de boot in. Daarin kwamen al een aantal nieuwe spelers aan de bak, maar het was duidelijk nog niet wat het moest zijn. Op een aantal geblesseerden na, zoals Rits, Kolovos en Coosemans, stonden alle grote namen op het veld. De volgende weken zullen de basisspelers meer en meer met elkaar spelen om de nieuwelingen ook in de ploeg te laten passen. We overlopen de versterkingen van Malinwa in chronologische volgorde.

Dimitris Kolovos en Ahmed El Messaoudi
De Griek Kolovos maakte een sterke indruk vorig seizoen. Hij scoorde een aantal keer en gaf ook een paar assists, maar toen viel hij uit en is hij niet beschikbaar voor begin september. Dat hield de club niet tegen om hem definitief over te nemen van Olympiakos, die hem een jaar had verhuurd aan KV. Malinwa brak ook meteen zijn transferrecord. Kolovos werd met een waarde van 750.000 euro de duurste inkomende transfer sinds de vereffening van de club.

El Messaoudi werd dan definitief overgenomen van Lierse, die hem ook had uitgeleend aan Mechelen. Als stevige middenvelder zorgde hij zowel voor zekerheid als voor voetballend vermogen op het veld, iets wat KV Mechelen zeker kon gebruiken. Beide transfers werden begin mei afgerond.

Faycal Rherras
Mechelen vond zijn nieuwe rechtsachter in Schotland. Nadat Ferrera zijn plannen bekendmaakte, kwam Paulussen te weten dat hij mocht vertrekken. Rherras kwam op 29 mei transfervrij over van de Schotse club Hearts. Ferrera en Rherras kennen mekaar van STVV, waar ze een aantal jaar geleden nog samenwerkte. Rherras is een all-rounder, hij kan zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staan. Iets wat Yannick Ferrera zocht in een rechtsachter.

Nicklas Pedersen
Na een maand wachten kwam KV Mechelen terug in actie op de transfermarkt. Bij het vertrek van Osaguona, Verdier en Peffer moesten ze dringend op zoek naar verschillende nieuwe spitsen. Oude bekende Pedersen is daar één geworden. In 2012 vertrok de Deen naar Gent in een opvallende context. De supporters zagen hem liever niet meer terug, omdat hij zogenaamd was vertrokken voor het geld. De meningen waren daarom ook wat verdeeld bij de eerste geruchten rond zijn terugkomst. Maar na een aantal weken is de publieke opinie wat gedraaid en willen de meesten hem toch een kans geven, al zitten zijn twee doelpunten tegen Kampenhout twee weken geleden daar wel voor iets tussen.

Andy Kawaya
Een paar dagen later had KV Mechelen nog meer aanvallend geweld op bezoek. Het 20-jarig talent van Anderlecht, genaamd Kawaya, werd definitief overgenomen. Een transfer dat al langer in de lucht hing, maar toch lang heeft nagesleept voordat er een akkoord was. Iedereen was heel enthousiast voor zijn komst, want het gebeurt niet elke dag dat Mechelen een talent van kampioen Anderlecht overneemt. Kawaya kwam als vervanger van Schouterden, die naar Eupen verkaste.

Rob Schoofs
Een transfer die volledig uit de lucht viel: Schoofs van Gent naar Mechelen. Er waren al eerder geruchten over een mogelijke overname, maar Gent vroeg te veel voor de middenvelder. Maar in twee dagen werd de transfer volledig afgerond. Zo werd Schoofs ook de duurste speler van Mechelen sinds de vereffening, met een som van ongeveer 1 miljoen euro. Bij Gent kwam Schoofs niet meer aan spelen toe en Ferrera wou hem er absoluut bij hebben. Ook STVV had interesse, maar Schoofs koos uiteindelijk voor de club met zijn oud-trainer.

Stefan Drazic
De meest recente transfer is nog een spits, onder de naam van Drazic. De 24-jarige Serviër komt over van een Servische club. Hij is geen veelscorer, maar wel een gevaarlijke speler in de zestien. Hij heeft naar eigen zeggen gekozen voor Mechelen, omdat hij een club met ambitie een juiste stap in zijn carrière vindt. Drazic kent ook centrale verdediger Uros Vitas persoonlijk, dus hij zal snel zijn plekje in het team krijgen. Hij zal dan wel stevig moeten concurreren met Pedersen.

En nu de conclusie …
Het huiswerk van KV Mechelen is nu zo goed als af. Alleen als er een grote naam vertrekt, moet er nog iemand anders gehaald worden. Een rechtse flankspeler is misschien ook nog welkom. Matthys wordt al een dagje ouder en een heel seizoen op Leal rekenen is moeilijk. Nu begint de moeilijkste opdracht: van deze nieuwe selectie een goed samenspelende ploeg maken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.