PSV heeft met Derrick Luckassen, na eerder al Lozano, de 2e zomeraankoop binnen. PSV is akkoord met AZ en met Luckassen. De speler tekent voor vijf jaar bij de Eindhovense club.

Luckassen is een veelzijdige speler die als verdedigende middenvelder, rechtsback en centrale verdediger uit de voeten kan. De speler, die zijn carrière tot dusverre enkel bij AZ doorbracht, had ook een aanbieding van Feyenoord op zak. Hij besloot, na een goed gesprek met PSV-trainer Philip Cocu, om toch voor de Eindhovenaren te kiezen. Met de transfer is zo’n 6 miljoen euro gemoeid. Luckassen ziet zelf af van een deel van de transferinkomsten, om zijn transfer naar PSV mogelijk te maken.

Luckassen is een jonge speler die veel power aan de selectie van Cocu zal toevoegen. De geboren Amsterdammer speelde in Oranje -18, -19, -20 en -21. Marcel Brands gaf een maand geleden al aan dat Luckassen op een lijstje werd gevolgd, met nu een transfer tot resultaat.

Advertentie