Vleugelspeler Jeffrén trekt de deur bij KAS Eupen achter zich dicht en vertrekt naar het Zwitserse Grasshoppers Zürich. KAS Eupen maakt op de officiële website bekend, dat het contract met de oud-speler van FC Barcelona is ontbonden. Jeffrén stond sinds 2015 onder contract bij de club uit het Duitstalige deel van België.

Als tiener was Jeffrén Suárez actief voor de jeugdteams van CD Tenerife. Hij werd in 2004 gescout door de Spaanse topclub FC Barcelona, waarna de talentvolle vleugelspeler de overstap maakte naar Barcelona B. Tussen 2008 en 2011 kwam Jeffrén tot 22 optredens in de hoofdmacht van Barcelona, waarin hij 3 doelpunten wist te scoren. Op 29 november 2010 was hij in ‘El Clasico’ tegen Real Madrid trefzeker voor Barça.

In 2011 verkaste de Venezolaans international voor circa 4 miljoen naar Sporting Lissabon. Via het Spaanse Real Valladolid kwam Jeffrén in 2015 in België terecht. Voor KAS Eupen kwam de technicus meer dan 40 keer in actie.

Bij Grasshopper Club Zürich ondertekende Jeffrén een contract tot medio 2019. De Zwitserse club presenteerde nog 2 aanwinsten, namelijk Marco Djuricin en Souleyman Doumbia. Aanvaller Djuricin komt op huurbasis over van Red Bull Salzburg en linksback Doumbia is eigendom van het Italiaanse Bari. Ook de Ivoriaan zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor de ploeg uit Zürich.