Het Everton van Ronald Koeman is op zoek naar een vervanger voor Romelu Lukaku en is daarbij uitgekomen bij Christian Benteke. De Belgische Crystal Palace-spits is echter prima op zijn plek bij Palace en ook zijn club is heel tevreden met hem, er zou dus flink betaald moeten worden. Ook Gylfi Sigurdsson staat op de radar bij Everton.

Benteke werd in 2016 overgenomen van Liverpool voor een bedrag van €31.200.000, Crystal Palace wil in ieder geval een goede winst maken op de 1.91 meter-lange speler, mocht hij echt gaan vertrekken. Hij scoorde afgelopen seizoen 17 keer in 40 wedstrijden. In België speelde Benteke eerder al voor Standard, KRC Genk, KV Kortrijk en KV Mechelen. Hij vertrok in 2012 naar Engeland, waar hij destijds voor Aston Villa ging spelen.

Swansea City-middenvelder Gylfi Sigurdsson wordt al een langere tijd gelinkt aan Everton, maar de club heeft nu ook zijn prijskaartje naar buiten gebracht. Mocht Everton de IJslander echt over willen nemen, dan moet het zo’n 56,5 miljoen euro (50 miljoen pond) neerleggen. De 27-jarige speler won de afgelopen 2 seizoenen beide keren de Speler van het jaar-prijs voor zijn club. Sigurdsson lijkt de vervanger van Ross Barkley te moeten gaan worden, die voor ongeveer dezelfde prijs mag vertrekken bij Everton, hij wees een nieuwe contractaanbieding af. Tottenham is erg geïnteresseerd in de Engelsman.

Advertentie