TRANSFER: Lars Veldwijk verruilt KV Kortrijk voor FC Groningen

De kogel is door de kerk! Niet Mehdi Taremi, maar Lars Veldwijk gaat de Groningse aanvalslinie versterken. De Zuid-Afrikaanse-Nederlander verlaat Veekaa voor De Trots van het Noorden, waar hij voor drie seizoenen heeft getekend.

Lars Veldwijk is een oude bekende in het Nederlandse voetbal. Eerder stond de 1.95 meter lange spits onder contract bij FC Dordrecht, Excelsior en PEC Zwolle. Technische zaken manager Ron Jans speelde een belangrijke rol in de transfer. Lange tijd waren meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van de Zuid-Afrikaans international. Op het laatste moment waren alleen nog Vitesse en FC Groningen in de race, maar de oud-trainer (Ron Jans) van Veldwijk had een beslissende rol in zijn keuze.

Dit seizoen was Veldwijk door KV Kortrijk uitgeleend aan het Noorse Aalesunds FK, waar hij 19 duels voor speelde en 7x het doel trof. Bij KV Kortrijk had hij geen toekomst, dus was de club bereid om mee te werken aan een transfer. FC Groningen heeft een bedrag van €375.000,- aan KVK overgemaakt. Veldwijk zal met het rugnummer 9 gaan spelen in het Noordlease Stadion, waar hij een contract voor drie seizoenen heeft getekend.

Eerder haalde FC Groningen ook al Django Warmerdam, Mike te Wierik, Kevin Begois, Todd Kane en Ritsu Doan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.