Juventus-verdediger Leonardo Bonucci gaat waarschijnlijk op zeer korte termijn de misschien wel meest verrassende transfer van Italië deze zomer maken. Na eerder FC Barcelona, Chelsea en Manchester City afgewezen te hebben, omdat zijn vrouw in Italië wilde blijven wonen, kwam AC Milan namelijk met de oplossing. (Update: transfer bevestigd)

Onder de nieuwe Chinese eigenaren is AC Milan al flink aan het inkopen, en topt alles nu af met Bonucci. De italiaan speelt al sinds 2010 bij Juventus en werd door de supporters op handen gedragen. Strijdlust en passie zijn woorden die de 30-jarige volgens hen het best omschrijven. Met de transfer van €40.000.000 naar AC Milan laten de meeste supporters Bonucci nu echter keihard vallen. Er heerst veel onbegrip, maar 3 redenen worden door verschillende media het meest genoemd:

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk het salaris. Bij AC Milan gaat Bonucci een bedrag van 6,5 miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee wordt hij samen met Daniele De Rossi (AS Roma) gedeeltelijk de 2de meest betaalde speler van Italië, achter Gonzalo Higuaín (Juventus).

Een andere reden die veel genoemd wordt is een zogenaamde ruzie met ploeggenoten Paulo Dybala en Andrea Barzagli en coach Massimiliano Allegri. Tijdens de Champions League-finale afgelopen seizoen zou Dani Alves (nu Paris Saint-Germain) geklaagd hebben over de inzet van sterspeler Dybala. Barzagli nam het op voor de nog relatief jonge speler, maar Bonucci koos voor kamp Alves. Trainer Allegri zou de spelers vervolgens weer gewoon het veld op hebben gestuurd, zonder ook maar enige moeite te doen om de ruzie op te lossen. Dat laatste en het verzet van zijn ploeggenoten schijnen bij Bonucci in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.

Als laatste wordt, natuurlijk, de rol van de maffia besproken. In Italië heeft de maffia zich al veel vaker bemoeid met voetbalzaken, en daardoor wordt die reden er keer op keer weer bijgehaald. Van de familie Bonucci wordt daarnaast al jarenlang gezegd dat er veel banden met de maffia zijn. Volgens sommigen wordt Leonardo voor deze transfer onder druk gezet door andere, rivaliserende, groepen.

Het is nu de vraag hoe Juventus deze uitgaande plotselinge transfer op gaat pakken. De club beschikt al over Andrea Barzagli, Daniele Rugani en Medhi Benatia, maar het is nog de vraag of een van hen klaar is om de rol van Bonucci over te nemen. De 22-jarige Rugani lijkt in dit rijtje in ieder geval de meest logische vervanger.

Leonardo Bonucci gaat bij AC Milan zijn rugnummer 19 meenemen van Juventus en gaat daarnaast waarschijnlijk ook de aanvoerdersband dragen.

View this post on Instagram

@bonuccileo19 at #CasaMilan 👋🏻

A post shared by AC Milan (@acmilan) on

Advertenties