Klinkt de naam Julien Gorius u nog bekend in de oren? De in Metz geboren Fransman speelde een decennium lang in België voor FC Brussels, KV Mechelen en KRC Genk. Hoe gaat het nu nog met deze middenvelder?

Gorius doorliep de volledige jeugdopleiding van FC Metz. De jonge middenvelder kon bij de Franse club nooit doorbreken en verhuisde daarom in 2005 naar België.

Zijn landgenoot Albert Cartier haalde hem naar eersteklasser FC Brussels, waar hij gezien werd als de vervanger van Bjørn Helge Riise. Gorius werd in de hoofdstad onmiddellijk een vaste waarde. In het seizoen 2007/08 werd Cartier aan de deur gezet en degradeerde Brussels naar tweede klasse.

Gorius zakte niet mee naar tweede klasse en stapte over naar KV Mechelen. Hij ging er op het middenveld de concurrentie aan met Koen Persoons, Maxime Biset, Antun Dunković en Wouter Vrancken. In zijn eerste seizoen bereikte hij met Malinwa meteen de bekerfinale. De Fransman speelde de volledige wedstrijd. Mechelen verloor de finale met 0-2 van KRC Genk.

Gorius groeide in geen tijd uit tot een sterkhouder bij KV Mechelen. In zowel 2009 als 2011 werd hij door de supporters van Malinwa verkozen tot meest verdienstelijke speler. Tijdens de winterstop van het seizoen 2010/11 toonde het Turkse Gençlerbirliği SK interesse in Gorius. In tegenstelling tot ploeggenoot Joachim Mununga trok Gorius niet naar Turkije. Hij tekende bij tot 2014 en nam de aanvoerdersband van Mununga over. Na afloop van het seizoen probeerde ook  Standard hem binnen te halen, maar de Fransman legde de aanbieding naast zich neer. De Fransman speelde 4 seizoenen bij de Kakkers, waarin hij 50 keer scoorde in 150 wedstrijden.

In het seizoen 2011/12 probeerde KRC Genk hem aan te trekken. Gorius was geïnteresseerd in een nieuw avontuur, maar KV Mechelen vroeg volgens de Limburgers een te hoge transferprijs. Toen vervolgens bekend raakte dat Dániel Tőzsér bij Genk zou vertrekken, kwam Gorius opnieuw in beeld bij de Limburgse club. Uiteindelijk kwamen Genk en Mechelen op 1 mei 2012 tot een akkoord. Gorius tekende een contract voor vier seizoenen, met een optie op een extra jaar.

Op 9 mei 2013 veroverde Gorius zijn eerste prijs met Genk. De Limburgse club won de beker van België na een zege tegen Cercle Brugge. De Franse middenvelder mocht in de toegevoegde tijd invallen voor doelpuntenmaker en aanvoerder Jelle Vossen.

Na zijn tijd in België vertrok Gorius naar het Chinese Changchun Yatai, waar hij amper 12 keer speelde.

Blijkbaar miste Gorius België, want in het komende seizoen 2017-2018 komt de Franse middenvelder tweedeklasser OH Leuven versterken.

Advertentie