Zondaguitstapje in de Kempen: Westerlo – KV Mechelen (0-6)

Na twee nederlagen op rij kon KV Mechelen nog eens winnen in de voorbereiding. Het ging winnen op het veld van Westerlo met zware cijfers: 0-6. Na een stageweek in Tubeke heeft Mechelen haar pandoering tegen Olympiakos dus al verteerd. Toen werd het ook 0-6, voor de Grieken weliswaar.

Voor de wedstrijd zat de sfeer al goed. Alle supporters van Westerlo en KV Mechelen die een nieuw abonnement hadden aangeschaft, mochten de match gratis bijwonen. Een mooi initiatief van beide clubs. Het uitvak zat dan ook zo goed als vol met meegereisde Maneblussers. Westerlo is dan ook niet zo ver rijden van Mechelen. In de selectie van Malinwa waren nog steeds een aantal afwezigen vanwege blessures: Van Cleemput en Kolovos. Ook Schoofs en El Messaoudi waren er niet bij. Deze jongens werden waarschijnlijk gespaard voor de matchen tegen Union (woensdag) en Moeskroen (vrijdag). Grote namen zoals Rits, Coosemans en De Witte waren er dan wel weer bij.

Bij de rust stond het al 0-5 voor Mechelen. Een mak Westerlo kwam maar niet in de match. KV begon aan de wedstrijd met aanwinst Drazic diep in de spits. Hij maakte zeker een goede indruk, want al na 4 minuten maakte de Serviër zijn debuutgoal. Later in de eerste helft zette hij ook een strafschop succesvol om. Een sterke, snelle en vlotscorende spits, Mechelen heeft hem eindelijk gevonden. Naast Drazic kon ook Rits twee keer en Matthys één keer scoren. Bij deze doelpunten was er nog wel een verrassende uitblinker: Yohan Croizet. De teleurstelling van vorig seizoen lijkt er stilaan door te komen. Met maar liefst drie assists liet Croizet zijn goede visie zien. Als hij het spel niet te moeilijk maakt, is het een uitstekende voetballer. Op basis van wat hij vandaag liet zien, is hij zeker man van de match.

Bij Westerlo viel er weinig te beleven. Terwijl het uitvak af en toe mocht juichen werden de weinige thuissupporters niet getrakteerd op een mooie pot voetbal van de Kemphanen. Jens Naessens, de veelbelovende transfer van Westerlo, had amper een bal geraakt voor de rust. Na de rust misschien twee meer. Ook Jordy Peffer stond in de basis bij Westerlo. De jonge spits wordt voor een jaar verhuurd aan Westerlo door KV Mechelen. Peffer kon maar weinig doen tegen de sterke Mechelse verdediging, maar was vrijwel de enige speler die initiatief tot actie nam bij de Kemphanen. Hij kreeg ook een applausje van de Mechelse supporters bij zijn wissel, dat ontving hij ten harte.

In de tweede helft was de Mechelse pletwals gestopt met draaien. Er kwamen meer jeugdspelers in de ploeg van KV, waardoor Westerlo meer ruimte kreeg om te voetballen. Uiteindelijk viel er dan maar één doelpunt meer en dat kwam van Nicklas Pedersen. Na een leuk samenspel tussen hem en Bandé moest hij maar gewoon voorbij Van Langendonck dribbelen en de bal binnenleggen. Bandé maakte ook zeker geen slechte indruk, maar hij heeft nog werk voor de boeg. Zeker zijn afwerking moet nog beter. Ook Kawaya heeft zeker nog matchritme nodig om te kunnen starten.

Westerlo heeft nog heel wat werk. Ook tijdens de tweede helft werd er amper één kans bij elkaar gevoetbald. De Proximus League is zeker niet te onderschatten. Een slechte of goede periode kan zomaar de rest van de seizoen bepalen. En als je bij de laatste vier eindigt, kan het heel snel gaan.

Westerlo
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

Het was zeker een gezellige namiddag in ’t Kuipje, in het uitvak dan toch. KV Mechelen heeft nog twee oefenwedstrijden op het programma tegen meetbare tegenstanders. De stage in Tubeke heeft ze zeker goed gedaan. Yannick Ferrera treedt in een ander tactisch systeem aan dan dat we van hem gewoon zijn. Vandaag pakte dat goed uit. Nu nog afwachten voor de laatste tests en dan begint de competitie op 30 juli thuis tegen Standard. Meteen een klepper van formaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.