STVV heeft de transfer van de Portugese verdediger Jorge Teixeira afgerond. Teixeira moet de vervanger worden van de vertrokken Ruben Fernandes, wiens contract ontbonden werd door familiale redenen. Teixeira speelde in het verleden ook nog 35 wedstrijden voor Standard.

Na 2 seizoenen trekt sterkhouder Ruben Fernandes dus de deur achter zich dicht op Stayen. De Portugese verdediger zou om familiale redenen terug willen keren naar zijn vaderland. STVV toont begrip voor zijn situatie en ontbindt zijn contract. Fernandes zou terug aan de slag kunnen bij zijn ex-ploeg Portimonense, waar hij ook al speelde tussen 2009 en 2013.

STVV was genoodzaakt snel een nieuwe centrale verdediger te halen, want Fernandes was al de derde centrale verdediger die de club verliet, na Brandon Mechele en Jorge Pulido. STVV slaagde hierin, want Jorge Teixeira tekende een contract voor 3 seizoenen bij STVV. Teixeira was actief bij die andere club van Roland Duchâtelet, namelijk Charlton Athletic.

Advertentie