De 31-jarige schaduwspits Michu heeft besloten om een einde aan zijn actieve voetbalcarrière te maken. In het seizoen 2012/13 was hij de revelatie van Swansea City, waarmee hij toen ook de League Cup won.

De in Oviedo geboren Spanjaard begon zijn loopbaan bij Real Oviedo in zijn thuisstad. Van juli 2003 t/m juli 2007 stond hij daar onder contract en speelde hij 35 wedstrijden, waarin hij 6x scoorde. Michu liet Oviedo achter zich en ging voetballen voor het grotere Celta de Vigo. Voor Celta heeft hij zijn meeste wedstrijden gespeeld, namelijk 144, en scoorde hij immers 23 keer. In de zomer van 2011 verliet hij Noordwest-Spanje voor Madrid. Zijn nieuwe club was Rayo Vallecano, waar hij langzaam opbloeide tot een degelijke speler. Na een klein jaar Madrid volgde de overstap naar Swansea voor een bedrag van €2,57 miljoen.

Bij Swansea City werd Michu een revelatie. In zijn eerste seizoen scoorde de Spanjaard 18 treffers in de Premier League. Hij kreeg het zelfs voor mekaar om in de eerste drie competitiewedstrijden, tegen QPR, West Ham en Sunderland, vier keer te scoren. Onder leiding van Michu won Swansea dat seizoen ook de League Cup. In de finale scoorde hij 1 doelpunt en gaf hij 1 assist tegen Bradford City (5-0). Met zijn 18 goals eindigde Michu op de vijfde plaats van het topscorersklassement. Later dat jaar, op 11 oktober 2013, speelde hij zijn enige interland voor Spanje tegen Wit-Rusland.

In de jaren die volgde, gleed Michu in de anonimiteit. Hij werd nog verhuurd aan de Italiaanse topclub Napoli, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. In de winter van 2015, toen hij alweer was teruggekeerd bij Swansea, vertrok hij transfervrij naar de Spaanse derde divisionist UP Langreo. Afgelopen seizoen keerde Michu weer terug bij zijn oude liefde Real Oviedo. In totaal speelde Michu 292 wedstrijden, waarin hij 74x scoorde en 17 assists gaf.