Hedwiges Maduro lijkt op weg naar het Cypriotische Omonia Nicosia. Omonia meldt dat er een principeakkoord is tussen de middenvelder en de club. Donderdag wordt de in Almere geboren speler medisch gekeurd en zal hij, naar alle waarschijnlijkheid, een contract tekenen.

Het Cypriotische avontuur komt als geroepen. Hedwiges Maduro speelde het afgelopen seizoen amper voor FC Groningen, waar hij een van de grootverdieners was. Het was geen geheim dat Hans Nijland graag van de dure speler af wilde. De middenvelder, die 18 interlands voor Oranje speelde, begint aan zijn vierde buitenlandse club. Na zijn periode bij Ajax kwam hij uit voor Valencia, Sevilla en PAOK, alvorens hij terugkeerde in Nederland bij FC Groningen.

Maduro speelde in totaal 43 wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 3x scoorde. Op Cyprus zal hij de derby’s tegen APOEL Nicosia gaan spelen. Bij APOEL staat Mario Been, de oud-trainer van Feyenoord, NEC & Genk, aan het roer. Maduro zal een andere bekende Nederlandse speler tegenkomen bij Omonia: Piet Velthuizen, oud-Vitesse, is daar de nieuwe doelman geworden.