Álvaro Morata staat op het punt om de nieuwe spits van Chelsea te worden. Dat meldde de Londenaren zojuist op Twitter. De Spanjaard is onderweg naar Engeland om een medische keuring te ondergaan en om persoonlijk rond te komen met zijn waarschijnlijke nieuwe werkgever.

Het schijnt dat het transferbedrag boven de 80 miljoen euro komt te liggen, en dat zou een ultiem record zijn voor The Blues. Nooit eerder betaalden ze zoveel geld voor een speler. Morata is dan ook uiterst welkom, aangezien Diego Costa volgens coach Antonio Conte niet langer nodig is in de hoofdstad.

De tweede spits van Real Madrid werd afgelopen seizoen door de Madrilenen teruggekocht van Juventus voor ruim 30 miljoen euro. Morata fungeerde als back-up voor Karim Benzema en functioneerde meer dan uitstekend, getuige het aantal doelpunten als invaller (20). Met deze stap hoopt de spits nu eindelijk eens een basisplaats te bemachtigen als aanvalsleider bij een topploeg.

 

Advertenties