Het zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden, toch is de International Champions Cup de ‘Champions League van de voorbereiding’. Dit jaar zijn er drie afzonderlijke toernooien, in de VS, China en Singapore. Elke wedstrijd is een topaffiche! Wij bieden jullie elke speeldag een dagverslag aan. 

In de Chinese deelcompetitie namen Bayern en Arsenal het tegen elkaar op. Arsenal heeft uiteraard zeer slechte ervaringen gekend in vorige confrontaties.

Bayern kreeg al vroeg een onterechte penalty. De ref dacht dat Bernat neergehaald was door Maitland-Niles, maar in de herhalingen bleek dat niet het geval te zijn. Lewandowski kende evenwel geen genade en knalde de elfmeter droog binnen.

Cech pakte in de eerste helft uit met enkele knappe reddingen, aan de overkant kwam Lacazette net niet tot scoren. De tweede helft, uiteraard gekenmerkt door vele wissels, was er een met niet al te veel kansen en zo leek de Duitse recordkampioen af te stevenen op een eerste overwinning op dit toernooi. Leek, want Iwobi knikte een voorzet van Ramsey knap binnen in de absolute slotfase, na een aanval die de jonge Arsenal-speler zelf had opgezet.

1-1 dus na 90 minuten, strafschoppen dus. Martinez was in de tweede speelperiode op het veld gekomen ten koste van Cech en zou een heldenrol gaan opeisen. Hij hield de penalty’s van Alaba, Sanches en Bernat uit doel. Hummels en Coman scoorden wel, maar voor Arsenal troffen Ramsey, Monreal en Iwobi raak. Enkel Elneny miste. Arsenal won de strafschoppenreeks met 2-3 en weet eindelijk wat winnen van FC Bayern is.

Het klassement:

  1. Dortmund 1-3
  2. Arsenal 1-2*
  3. Bayern 1-1*
  4. Lyon 0-0
  5. Inter 0-0
  6. AC Milan 1-0                                                                                                                          *Een gelijkspel na 90 minuten voetballen levert 1 punt op voor beide ploegen. Het winnen van een strafschoppenreeks levert ook 1 punt op.

 

Opmerking: Bayern zal, net als Inter, ook aantreden in de deelcompetitie van Singapore

Advertentie