Goed nieuws voor Fortuna Sittard! De club is voor het tweede jaar op rij door de KNVB ingedeeld in categorie 2. Dat betekent dat de club de gevarenzone voor het licentiesysteem definitief heeft verlaten.

Fortuna Sittard heeft voor de opgestelde begroting van 2017-2018 een positief puntenaantal gekregen. Vorig seizoen kreeg de club ook al een groot genoeg puntenaantal voor de halfjaarcijfers. Dit betekent dat Fortuna voor het tweede jaar op rij genoeg punten heeft gehaald, om structureel in categorie 2 te zitten. Daarmee verdient de Midden-Limburgse club het predicaat ‘in de veilige categorie’. 

Nu de club weer financieel gezond is, hoopt de directie op een rooskleurige toekomst. Het doel is om weer structureel mee te gaan strijden voor promotie naar de Eredivisie. Sinds de degradatie in 2002 speelt Zitterd onafgebroken in de Jupiler League.

Advertenties